Välimerelliset pikkukalat Itämerestä

    Avainsanat:

Valmistusohje

6 henkilölle alkupalaksi / 15 min per päivä / 3 päivää etukäteen

Ainekset

300-400 g tuoreita silakkafileitä

5 dl valkoviinietikkaa (tai sherry / punaviinietikkaa)

5 dl oliiviöljyä

3 valkospulinkynttä

Lehtipersiljaa

Suolaa ja pippuria

Työvaiheet

Päivä 1.

Huuhtele fileet ja poista nahka. Lado fileet kerroksittain laakeaan astiaan ja ripottele hieman suolaa väliin. Peitä fileet etikalla ja anna fileiden kypsyä noin vuorokausi jääkaapissa kannen alla.

Päivä 2.

Valuta etikkaliemi pois ja asettele fileet jälleen kerroksittain. Ripottele väliin valkosipulisilppua, lehtipersiljaa, suolaa ja mustapippuria. Peitä fileet kauttaaltaan oliiviöljyllä ja anna kalojen marinoitua vuorokausi.

Päivä 3.

Kalat ovat valmiita syötäväksi ja säilyvät kannellisessa astiassa noin viikon verran.