Välipalapatukat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/05/valipalapatukat-rotated.jpeg
Välipalapatukat
Nämä herkulliset välipalapatukat maistuvat appelsiinilta ja taikinaan sujahtaa myös valkoisia papuja!
Valmistusohje
6 dl kaurahiutaleita
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 tlk valkoisia isoja papuja (380 g/230 g)
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl hunajaa
0,75 dl omenasosetta
1 kananmuna
1 (luomu)appelsiinin kuori ja mehu (n. 1 dl)
100 g kuivattuja aprikooseja tai viikunoita
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Huuhtele pavut huolellisesti siivilässä veden alla. Soseuta pavut öljyn, hunajan, omenasoseen ja kananmunan kanssa tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
- Huuhtele appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori. Purista mehu. Lisää kuoriraaste ja mehu papuseokseen.
- Sekoita joukkoon myös kuivien aineiden seos.
- Pilko kuivatut hedelmät ja lisää massan joukkoon.
- Muotoile massasta välipalapatukoita (n. 20 kpl) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia.
- Nauti välipalana. Patukoita voi hyvin myös pakastaa.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.21 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 353 kcal/annos
- Rasva 12.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 13.1 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 43.4 g
- Sokerit 13.8 g
- Kuitu, kokonais- 7.9 g
- Natrium 206 mg
- Kalsium 136 mg
- Rauta 4.1 mg
- C-vitamiini 6.1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlAppelsiininkuori
-
100 gViikuna, kuivattu
-
1 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
230 gPapu, ruskea tai valkoinen, keskiarvo
-
100 gAppelsiinimehu
-
75 gOmenasose, makeuttamaton
-
70 gHunaja
-
45 gRypsiöljy
-
100 gAuringonkukansiemen
-
0.5 tlKardemumma
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
1 tlRuokasooda
-
1 tlLeivinjauhe
-
130 gJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
210 gKaurahiutale