Välipalapatukat

Nämä herkulliset välipalapatukat maistuvat appelsiinilta ja taikinaan sujahtaa myös valkoisia papuja!

10 annosta

Valmistusohje

6 dl kaurahiutaleita
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 tlk valkoisia isoja papuja (380 g/230 g)
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl hunajaa
0,75 dl omenasosetta
1 kananmuna
1 (luomu)appelsiinin kuori ja mehu (n. 1 dl)
100 g kuivattuja aprikooseja tai viikunoita

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Huuhtele pavut huolellisesti siivilässä veden alla. Soseuta pavut öljyn, hunajan, omenasoseen ja kananmunan kanssa tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
  3. Huuhtele appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori. Purista mehu. Lisää kuoriraaste ja mehu papuseokseen.
  4. Sekoita joukkoon myös kuivien aineiden seos.
  5. Pilko kuivatut hedelmät ja lisää massan joukkoon.
  6. Muotoile massasta välipalapatukoita (n. 20 kpl) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  7. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia.
  8. Nauti välipalana. Patukoita voi hyvin myös pakastaa.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.21 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 353 kcal/annos
  • Rasva 12.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 13.1 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 43.4 g
  • Sokerit 13.8 g
  • Kuitu, kokonais- 7.9 g
  • Natrium 206 mg
  • Kalsium 136 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • C-vitamiini 6.1 mg