Ainesosat

  • 3 rkl
    Sokeri
  • 25 g
    Hiiva
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 11 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 100 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1/2 dl
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 375 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 1 dl
    Riisi tumma

Reseptin ravintosisältö

Energia 190 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.6 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 36.5 mg
  • Natrium 142.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 2.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.6 g
  • Proteiini 7.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Rasva 5.9 g

Valmistusohje

24 kpl

5 dl maitoa
½ palaa hiivaa (25 g)
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
10–12 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

Voiteluun: kananmuna

  1. Liuota hiiva lämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja vehnäjauhot. Lisää pehmeä tai sulatettu rasva. Alusta taikinaa niin kauan, että se irtoaa kädestä. Anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa hetki ja anna taas kohota muutama minuutti.
  3. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 24 osaan. Pyöritä palat pulliksi, laita leivinpaperin päälle pellille ja kohota.
  4. Kauli pullat lettusiksi, jaa niille valitsemasi täyte. Sulje piiraat nyppien kiinni. Käännä saumakohta alapuolelle. Kohota vielä kerran.
  5. Voitele piiraat kananmunalla.
  6. Paista uunissa 200°C:ssa noin 10 minuuttia.

Jauhelihatäyte:
350–400 g jauhelihaa
1 dl riisiä
1 sipuli
1 tl suolaa
½ dl kermaviiliä
mustapippuria, tilliä

  1. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli.
  2. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan.
  3. Sekoita muut täytteen aineet jäähtyneen riisin joukkoon.

Muna-riisitäyte:
3 dl keitettyä riisiä
3 kovaksi keitettyä, hienonnettua munaa
1 tl suolaa
½ dl kermaviiliä tai smetanaa

  1. Sekoita täytteen aineet keskenään.
Jaa sivu