Valjan piiraat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/valjan_piiraat_00011.jpg
Valjan piiraat
-
Avainsanat:
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
24 kpl
5 dl maitoa
½ palaa hiivaa (25 g)
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
10–12 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
Voiteluun: kananmuna
- Liuota hiiva lämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja vehnäjauhot. Lisää pehmeä tai sulatettu rasva. Alusta taikinaa niin kauan, että se irtoaa kädestä. Anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa hetki ja anna taas kohota muutama minuutti.
- Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 24 osaan. Pyöritä palat pulliksi, laita leivinpaperin päälle pellille ja kohota.
- Kauli pullat lettusiksi, jaa niille valitsemasi täyte. Sulje piiraat nyppien kiinni. Käännä saumakohta alapuolelle. Kohota vielä kerran.
- Voitele piiraat kananmunalla.
- Paista uunissa 200°C:ssa noin 10 minuuttia.
Jauhelihatäyte:
350–400 g jauhelihaa
1 dl riisiä
1 sipuli
1 tl suolaa
½ dl kermaviiliä
mustapippuria, tilliä
- Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli.
- Keitä riisi paketin ohjeen mukaan.
- Sekoita muut täytteen aineet jäähtyneen riisin joukkoon.
Muna-riisitäyte:
3 dl keitettyä riisiä
3 kovaksi keitettyä, hienonnettua munaa
1 tl suolaa
½ dl kermaviiliä tai smetanaa
- Sekoita täytteen aineet keskenään.
0.25 kg CO2 ekv
- Energia 190 kcal/annos
- Rasva 5.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 7.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 27.6 g
- Sokerit 2.9 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 142.3 mg
- Kalsium 36.5 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 0.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1 dlRiisi tumma
-
375 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
-
3 rklTilli, tuore
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
100 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
11 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
25 gHiiva
-
3 rklSokeri