Valmistusohje

1 sitruuna
1 pala inkivääriä
1 laakerinlehti
10 neilikkaa
1 pullo edullista valkoviiniä
sokeria
(konjakkia)

1. Pese sitruuna hyvin lämpimällä vedellä ja harjalla. Kuori keltainen pinta perunankuorimaveitsellä. Poista valkoinen pinta.
2. Paloittele sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet glögilaseihin.
3. Laita kattilaan sitruunan kuoriosa, mausteet ja valkoviini. Mausta halutessasi sokerilla.
4. Kuumenna hitaasti.
5. Siivilöi mausteet ja lisää halutessasi konjakkia. Kaada glögi laseihin.

Tarjoa pähkinöiden, rusinoiden ja manteleiden kanssa.

Ainesosat

  • 10 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 2 g
    Laakerinlehti
  • 1 tsp
    Neilikka, jauhettu
  • 7.5 dl
    Valkoviini, kuiva
  • 1 kpl
    Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
  • 1 rkl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 152 kcal/annos
  • Rasva 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.1 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 11.8 mg
  • Kalsium 31 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 10.3 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu