Valkoinen glögi

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sitruuna
1 pala inkivääriä
1 laakerinlehti
10 neilikkaa
1 kanelitanko
1 pullo edullista valkoviiniä
sokeria
(konjakkia)

1. Pese sitruuna hyvin lämpimällä vedellä ja harjalla. Kuori keltainen pinta perunankuorimaveitsellä.
2. Poista sitruunan valkoinen pinta ja paloittele sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet glögilaseihin.
3. Laita kattilaan sitruunan kuoriosa, mausteet ja valkoviini. Mausta halutessasi sokerilla.
4. Kuumenna hitaasti.
5. Siivilöi mausteet ja lisää halutessasi konjakkia. Kaada glögi laseihin.
6. Tarjoa pähkinöiden, rusinoiden ja manteleiden kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.45 kg CO2 ekv
  • Energia 152 kcal/annos
  • Rasva 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.3 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 11.8 mg
  • Kalsium 33.5 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 10.3 mg