Valmistusohje
1 sitruuna
1 pala inkivääriä
1 laakerinlehti
10 neilikkaa
1 pullo edullista valkoviiniä
sokeria
(konjakkia)
1. Pese sitruuna hyvin lämpimällä vedellä ja harjalla. Kuori keltainen pinta perunankuorimaveitsellä. Poista valkoinen pinta.
2. Paloittele sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet glögilaseihin.
3. Laita kattilaan sitruunan kuoriosa, mausteet ja valkoviini. Mausta halutessasi sokerilla.
4. Kuumenna hitaasti.
5. Siivilöi mausteet ja lisää halutessasi konjakkia. Kaada glögi laseihin.
Tarjoa pähkinöiden, rusinoiden ja manteleiden kanssa.
Ainesosat
-
10 gInkivääri, juurakko, raaka
-
2 gLaakerinlehti
-
1 tspNeilikka, jauhettu
-
7.5 dlValkoviini, kuiva
-
1 kplSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
1 rklSokeri
Reseptin ravintosisältö
Energia
152
kcal/annos
- Rasva 0.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.1 g
- Sokerit 4.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 11.8 mg
- Kalsium 31 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 10.3 mg