Valkoinen lehtikaali-pestopizza
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_valkoinen_lehtikaalipitsa_vaaka_H.jpg
Valkoinen lehtikaali-pestopizza
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Suolainen leivonta
- Vegaaninen
Valmistusohje
0,5 annosta hiivataikinaa
Tuorejuustokastike
150 g vegaanista tuorejuustoa
1 dl ravintohiivahiutaleita
1 sitruunan kuori ja mehu
1 mm suolaa
1 mm mustapippuria
Täytteet
1 annos lehtikaalipestoa tai valmista pestoa
1 pieni punasipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja
- Valmista tuorejuustokastike: Pese ja raasta sitruunan kuori kulhoon. Purista joukkoon mehu ja lisää muut tuorejuustokastikkeen ainekset. Sekoita keskenään tasaiseksi
massaksi. Laita kastike jääkaappiin tekeytymään. - Valmista lehtikaalipesto tai käytä valmista pestoa. Pilko punasipuli sekä kirsikkatomaatit.
- Levitä pizzapohjan päälle tuorejuustokastike ja muut täytteet. Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.
Ravintosisältö
- Energia 1042 kcal/annos
- Rasva 36 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.7 g
- Proteiini 41.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 157.3 g
- Sokerit 15.6 g
- Kuitu, kokonais- 28.1 g
- Natrium 1518.2 mg
- Kalsium 140.4 mg
- Rauta 9.7 mg
- C-vitamiini 19.3 mg
Pääraaka-aineet
-
250 gTomaatti
-
30 gPunasipulia
-
100 gPesto
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1 keskikokoinenSitruuna, raaka
-
50 gRavintohiiva
-
150 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
0.5 rklRypsiöljy
-
0.5 rklSokeri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
350 gJauho, grahamjauho
-
12.5 gHiiva