Valmistusohje

2 rkl rasvaa
0,5 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½-1 tl suolaa
hiven valkopippuria
mustapippuria
(muskottipähkinää)

1.Kuumenna rasva kattilassa. Älä ruskista.
2.Lisää jauhot ja anna seoksen kuumentua.
3.Lisää kylmä maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes kastike sakenee.
4.Anna kastikkeen kiehua hiljaa 5-10 minuuttia. Muista sekoittaa, palaa herkästi pohjaan.
5.Maista ja mausta mieleiseksi.

Testattu Marttakeittiössä

Lipeäkalan kanssa tarjottava kastike saa olla sakeampaa kuin tavallinen peruskastike. Varaa sakeaa kastiketta 1–2 dl ruokailijaa kohti. Perinteiseen tapaan kastiketta ei mausteta valmiiksi vaan pöytään tuodaan erikseen suolasirotin ja rouhittua maustepippuria.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 130 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 1.3 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 139.4 mg
  • Natrium 380.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 5.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.1 g
  • Proteiini 4.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
  • Rasva 7.7 g