Ainesosat

  • 2 rkl
    Voi
  • 3 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 4 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 1/4 tl
    Maustepippuri, jauhettu
  • 1/4 tl
    Mausteet, muskottipähkinä, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 130 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.3 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 139.4 mg
  • Natrium 380.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 5.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.1 g
  • Proteiini 4.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
  • Rasva 7.7 g

Valmistusohje

1 ½–2 rkl rasvaa
3 rkl vehnäjauhoja
4–5 dl maitoa
½ tl suolaa
hiven valkopippuria
maustepippuria
(muskottipähkinää)

  1. Kuumenna rasva kattilassa. Älä ruskista.
  2. Lisää jauhot ja anna seoksen kiehahtaa.
  3. Lisää kylmä maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes kastike sakenee ja riittävästi nestettä on lisätty.
  4. Anna kastikkeen kiehua hiljaa 5-20 minuuttia.
  5. Mausta.
  • Lipeäkalan kanssa tarjottava kastike saa olla sakeampaa kuin tavallinen peruskastike. Varaa sakeaa kastiketta 1–2 dl ruokailijaa kohti. Perinteiseen tapaan kastiketta ei mausteta valmiiksi vaan pöytään tuodaan erikseen suolasirotin ja rouhittua maustepippuria.
Jaa sivu