Valkopapu-parsakaalisalaatti

Salaatti, joka maistuu sellaisenaan, aterian lisukkeena tai osana salaattipohjaa!

G
4 annosta

Valmistusohje

2 parsakaalia
1 tl suolaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 pkt (380 g/ 230 g) keitettyjä valkopapuja
6 tuoretta taatelia
1 rkl valkosipulirouhetta
1 tl chilihiutaleita
Kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl dijonsinappia

  1. Pilko parsakaali nupuiksi ja paloittele varsi. Lisää suola kiehuvaan veteen ja keitä parsakaaleja muutama minuutti, niin että rakenne on vielä napakka. Kaada siivilään jäähtymään.
  2. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan.
  3. Valuta valkopavut hyvin. Pilko taatelit pieniksi paloiksi.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  5. Sekoita parsakaalit, auringonkukansiemenet, valkopavut, taatelit, valkosipulirouhe ja chilihiutaleet kevyesti keskenään. Lisää kastike joukkoon.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.64 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 401 kcal/annos
  • Rasva 23.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Proteiini 19.5 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 21.3 g
  • Sokerit 9.4 g
  • Kuitu, kokonais- 12.2 g
  • Natrium 650 mg
  • Kalsium 175.4 mg
  • Rauta 6.2 mg
  • C-vitamiini 210.6 mg