Valkopapu-parsakaalisalaatti
Valkopapu-parsakaalisalaatti
Salaatti, joka maistuu sellaisenaan, aterian lisukkeena tai osana salaattipohjaa!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Salaatit
- Vegaaninen
Valmistusohje
2 parsakaalia
1 tl suolaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 pkt (380 g/ 230 g) keitettyjä valkopapuja
6 tuoretta taatelia
1 rkl valkosipulirouhetta
1 tl chilihiutaleita
Kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
- Pilko parsakaali nupuiksi ja paloittele varsi. Lisää suola kiehuvaan veteen ja keitä parsakaaleja muutama minuutti, niin että rakenne on vielä napakka. Kaada siivilään jäähtymään.
- Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan.
- Valuta valkopavut hyvin. Pilko taatelit pieniksi paloiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Sekoita parsakaalit, auringonkukansiemenet, valkopavut, taatelit, valkosipulirouhe ja chilihiutaleet kevyesti keskenään. Lisää kastike joukkoon.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.64 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 401 kcal/annos
- Rasva 23.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
- Proteiini 19.5 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 21.3 g
- Sokerit 9.4 g
- Kuitu, kokonais- 12.2 g
- Natrium 650 mg
- Kalsium 175.4 mg
- Rauta 6.2 mg
- C-vitamiini 210.6 mg
Pääraaka-aineet
-
0.42 cupAuringonkukansiemen
-
1 tlDijon-sinappi
-
2 kplParsakaali, brokkoli
-
2 rklViinietikka
-
0.2 cupOliiviöljy
-
1 tlMausteet, chilijauhetta
-
1 rklMausteet, valkosipulijauhe
-
6 kplTaateli, kuivattu, punnittu kivineen
-
230 gPapu, valkoinen, keitetty
-
1 tlSuola, pöytäsuola