Valkosipuli-nokkossämpyläkranssit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_nokkossampylakranssi_vaaka_H.jpg
Valkosipuli-nokkossämpyläkranssit
Nokkonen on luonnonyrteistämme tunnetuin, se on hyvänmakuinen, helppo tunnistaa ja vaivaton poimia. Sämpyläkransseissa nokkonen muodostaa herkullisen makuparin valkosipulin kanssa.
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 annos hiivataikinaa
150 g pehmennyttä maidotonta margariinia
3 valkosipulin kynttä
0,5–1 dl ryöpättyä tai pakastettua nokkosta
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valmista täyte: murskaa valkosipulinkynnet. Ryöppää tuore nokkonen ja hienonna. Sekoita valkosipuli ja nokkonen pehmeään margariiniin.
- Valmista hiivataikina muotoiluvaiheen alkuun asti.
- Jauhota työpöytä ja jaa taikina siinä 16 osaan. Kauli suorakaiteiksi ja levitä maustettu margariini tasaisesti niiden pinnalle.
- Rullaa suorakaiteet pitkältä sivulta rullaksi ja leikkaa rulla halki, mutta jätä toisesta reunasta noin 1 cm kiinni. Kieritä puolikkaat yhteen ja muodosta kranssi. Nipistä päät tiukasti yhteen.
- Kohota kransseja liinan alla noin puoli tuntia. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Halutessasi voit voidella kranssit käyttämälläsi kasvijuomalla ennen paistoa.
Vinkki! Jos sinulla ei ole nokkosta, voit korvata sen tarvittaessa pakastepinaatilla.
0.08 kg CO2 ekv
- Energia 359 kcal/annos
- Rasva 15.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
- Proteiini 9.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 51.9 g
- Sokerit 0.9 g
- Kuitu, kokonais- 4.3 g
- Natrium 264.9 mg
- Kalsium 48.6 mg
- Rauta 3.3 mg
- C-vitamiini 9.1 mg
Löydät tämän, ja muut suositut luonnonyrtti-reseptit Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Pääraaka-aineet
-
50 gNokkonen
-
21 gValkosipuli
-
150 gLeipomoteollisuusmargariini 80%, leivonta
-
1 rklRypsiöljy
-
1 tlSokeri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
715 gJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
25 gHiiva