Valkosipulikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/valkosipulikastike2.jpg
Valkosipulikastike
Valmistusohje
3 – 5 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
7 – 8 viipaletta paahto- tai ranskanleipää
3 rkl valkoviinietikkaa
1 1/2 dl öljyä
1. Kuori valkosipulinkynnet ja hiero ne huhmareessa massaksi.
2. Poista leivästä kuoret ja pane leivät likoamaan kylmään veteen.
3. Kun leipä on pehmeää, puserra vesi tarkoin pois ja pane leipä, suola ja valkosipulitahna monitoimikoneeseen (tai kulhoon ja käytä sähkövatkainta).
4. Lisää koneen käydessä viinietikka ja sekoita massa tasaiseksi.
5. Kaada sitten koneen käydessä öljy hitaasti joukkoon. Anna öljyn aina välillä imeytyä leipään.
6. Valmis kastike on tasaista ja kermamaista. Sitä voi ohentaa vedellä.
Tarjoa kalan lihan tai vihannesten kastikkeena.
0.12 kg CO2 ekv
- Energia 355 kcal/annos
- C-vitamiini 0.6 mg
- Rauta 0.2 mg
- Kalsium 3.5 mg
- Natrium 379.6 mg
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Sokerit 0.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.6 g
- Proteiini 1.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Rasva 34.2 g
Pääraaka-aineet
-
14 gValkosipuli
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
4 kplPaahtoleipä, vehnä, vesi
-
3 rklViinietikka
-
1 1/2 dlRypsiöljy