Valmistusohje

3 – 5 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
7 – 8 viipaletta paahto- tai ranskanleipää
3 rkl valkoviinietikkaa
1 1/2 dl öljyä

1. Kuori valkosipulinkynnet ja hiero ne huhmareessa massaksi.
2. Poista leivästä kuoret ja pane leivät likoamaan kylmään veteen.
3. Kun leipä on pehmeää, puserra vesi tarkoin pois ja pane leipä, suola ja valkosipulitahna monitoimikoneeseen (tai kulhoon ja käytä sähkövatkainta).
4. Lisää koneen käydessä viinietikka ja sekoita massa tasaiseksi.
5. Kaada sitten koneen käydessä öljy hitaasti joukkoon. Anna öljyn aina välillä imeytyä leipään.
6. Valmis kastike on tasaista ja kermamaista. Sitä voi ohentaa vedellä.

Tarjoa kalan lihan tai vihannesten kastikkeena.

Ainesosat

  • 14 g
    Valkosipuli
  • 4 kpl
    Paahtoleipä, vehnä, vesi
  • 3 rkl
    Viinietikka
  • 1 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 355 kcal/annos
  • Rasva 34.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.6 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 379.6 mg
  • Kalsium 3.5 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 0.6 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu