Ainesosat

  • 630 g
    Peruna, kuorittu
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 9 g
    Valkosipuli
  • 1/4 tl
    Mausteet, muskottipähkinä, jauhettu
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 143 kcal/annos
  • C-vitamiini 16.2 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 30.2 mg
  • Natrium 610.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 1.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.7 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 2.2 g

Valmistusohje

6-8 isoa jauhoista perunaa
vettä
reilu 1 tl suolaa
2-3 valkosipulinkynttä
½ dl ruokakermaa
¼ tl muskottia
ripaus valkopippuria

1. Kuori ja lohko perunat ja lisää vettä, niin että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös suola ja kuoritut valkosipulinkynnet. Keitä perunat reilusti pehmeiksi.

2. Kaada vesi pois ja ota osa keitinvedestä talteen. Soseuta perunat ja valkosipulit nopeasti sähkövatkaimella. Jos vatkaat pitkään varsinkin tavallisia yleisperunoita, muusista tulee liimamaista. Sen pitää olla kuohkeaa, melkein vaahtoa.

3. Lisää kerma ja jos sose tuntuu liian paksulta, hiukan keitinvettä. Mausta valkopippurilla ja raastetulla muskottipähkinällä.

Jaa sivu