Valkosipulisilakat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/valkosipulisilakat.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Gluteeniton
- Joulu
- Kalaruoat
- Munaton
Valmistusohje
1 kg silakoita tai 500-600 g silakkafileitä
Mausteliemi:
4 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl väkiviinaetikkaa
Kastike:
1 dl kermaviiliä
1-3 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
hivenen sokeria
1 maustemitta pippuria
1 tl rakuunaa
3 rkl tilli- tai persiljasilppua
1. Liota silakkafileitä noin 6 tuntia mausteliemessä.
2. Valuta fileet. Jos haluat, voit poistaa fileistä nahan.
3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja pane fileet siihen maustumaan.
4. Anna fileiden maustua kylmässä noin vuorokausi.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 13.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
- Proteiini 23 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.5 g
- Sokerit 1.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 1354.2 mg
- Kalsium 161.6 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 1.2 mg
Ainesosat
-
3 rklTilli, tuore
-
1 tl, lehdetRakuuna, kuivattu
-
1/2 tlSokeri
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
7 gValkosipuli
-
1 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
3 rklVäkiviinaetikka
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
550 gSilakkafilee
-
1/6 tlMustapippuri