Valmistusohje

1 kg silakoita tai 500-600 g silakkafileitä

Mausteliemi:
4 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl väkiviinaetikkaa

Kastike:
1 dl kermaviiliä
1-3 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
hivenen sokeria
1 maustemitta pippuria
1 tl rakuunaa
3 rkl tilli- tai persiljasilppua

1. Liota silakkafileitä noin 6 tuntia mausteliemessä.
2. Valuta fileet. Jos haluat, voit poistaa fileistä nahan.
3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja pane fileet siihen maustumaan.
4. Anna fileiden maustua kylmässä noin vuorokausi.

Reseptin ravintosisältö

Energia 227 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.2 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 161.6 mg
  • Natrium 1354.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Sokerit 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.5 g
  • Proteiini 23 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Rasva 13.8 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu