Valmistusohje

1 kg silakoita tai 500-600 g silakkafileitä

Mausteliemi:
4 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl väkiviinaetikkaa

Kastike:
1 dl kermaviiliä
1-3 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
hivenen sokeria
1 maustemitta pippuria
1 tl rakuunaa
3 rkl tilli- tai persiljasilppua

1. Liota silakkafileitä noin 6 tuntia mausteliemessä.
2. Valuta fileet. Jos haluat, voit poistaa fileistä nahan.
3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja pane fileet siihen maustumaan.
4. Anna fileiden maustua kylmässä noin vuorokausi.

Ainesosat

  • 1/6 tl
    Mustapippuri
  • 550 g
    Silakkafilee
  • 4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 3 rkl
    Väkiviinaetikka
  • 1 dl
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1/2 tl
    Sokeri
  • 1 tl, lehdet
    Rakuuna, kuivattu
  • 3 rkl
    Tilli, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 227 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.2 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 161.6 mg
  • Natrium 1354.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Sokerit 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.5 g
  • Proteiini 23 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Rasva 13.8 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu