Valkosipulisillit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/11/valkosipulisillit_vaaka_h.jpg
Valkosipulisillit
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Juhannus
- Kala
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
2 kevytsuolattua sillifileetä
1 pieni sipuli
1 rkl öljyä
2 valkosipulin kynttä
1 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 maustemitallinen mustapippuria
2 rkl silputtua ruohosipulia
- Huuhtele sillifileet kylmässä vedessä. Liota pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuivaa fileet talouspaperilla ja leikkaa 1–2 cm:n levyisiksi viipaleiksi.
- Hienonna sipuli ja paista sitä hetki paistinpannulla öljyssä.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää pannulle. Jatka paistamista pari minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita keskenään silliviipaleet, sipuliseos, majoneesi, jogurtti ja pippuri.
- Tarkista maku ja anna maustua hetki jääkaapissa.
- Ripottele ruohosipulisilppu sillin päälle, kun laitat sen tarjolle.
Testattu Marttakeittiössä
0.27 kg CO2 ekv
- Energia 122 kcal/annos
- Rasva 11 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Proteiini 4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.9 g
- Sokerit 1.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 1156.2 mg
- Kalsium 40.5 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 1.9 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklRuohosipuli
-
0.2 gMustapippuri
-
7 rklJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
7 rklMajoneesi, rasvaa 27-33 %
-
18 gValkosipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
50 gSipuli
-
180 gSilli, tynnyriin suolattu