Valkosipulisillit

G
8 annosta

Valmistusohje

2 kevytsuolattua sillifileetä
1 pieni sipuli
1 rkl öljyä
2 valkosipulin kynttä
1 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 maustemitallinen mustapippuria
2 rkl silputtua ruohosipulia

  1. Huuhtele sillifileet kylmässä vedessä. Liota pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuivaa fileet talouspaperilla ja leikkaa 1–2 cm:n levyisiksi viipaleiksi.
  3. Hienonna sipuli ja paista sitä hetki paistinpannulla öljyssä.
  4. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää pannulle. Jatka paistamista pari minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita keskenään silliviipaleet, sipuliseos, majoneesi, jogurtti ja pippuri.
  6. Tarkista maku ja anna maustua hetki jääkaapissa.
  7. Ripottele ruohosipulisilppu sillin päälle, kun laitat sen tarjolle.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.27 kg CO2 ekv
  • Energia 122 kcal/annos
  • Rasva 11 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Proteiini 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.9 g
  • Sokerit 1.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 1156.2 mg
  • Kalsium 40.5 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 1.9 mg