Valmistusohje

Pohja
150 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte

n. 300 g valkosuklaata
600 g mascarpone- tai tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

3 dl karpaloita

Koristeluun
karpaloita, valkosuklaata, pipareita, tomusokeria

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin.
  2. Hienonna piparkakut yleis- tai monitoimikoneessa tai laita ne muovipussiin ja murskaa kaulimella.
  3. Sulata voi ja lisää joukkoon piparimurut.
  4. Painele pipariseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  5. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
  6. Vatkaa turejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella.
  7. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa. Vatkaa tasaiseksi.
  8. Sekoita karpalot joukkoon varoen.
  9. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita.
  10. Nosta kakku jähmettymään jääkaappin yön yli.
  11. Koristele kakku ennen tarjoilua piparimuruilla, karpaloilla ja rouhitulla valkosuklaalla.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 1.9 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 104.1 mg
  • Natrium 288.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Sokerit 18 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.2 g
  • Proteiini 5.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 18.2 g
  • Rasva 29.2 g

Kommentit (3)

  1. Kiitos huomioista Anni ja Satu! Nyt on korjattu niin, että lehden ja sivujen ohjeet ovat yhdenmukaiset. Maukasta joulua! Yt. Salla/Marttaliitto

  2. Hei. Työohjeessa puhutaan kohdassa 7 kermasta, ainesluettelosta kerma puuttuu. Samoin painetun lehden ja nettiversion ohjeet ovat erilaiset. Tähän ilmeisesti kuitenkin tulee myös kuohukermaa?

  3. Hei,
    Ohjeen kohdassa 7. pitäisi täytteeseen lisätä valkosuklaa ja kerma, mutta täytteen ainesosissa ei ole kermaa eikä sen määrää mainittuna. Lisäisittekö – Kiitos 🙂

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*