Vanhan ajan makaronilaatikko

4 annosta

Valmistusohje

1 l vettä
2 tl suolaa
200 g makaronia

Munamaito:
2 munaa
6 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
¼ tl valkopippuria

(Pinnalle: korppujauhetta)

  1. Jos käytät pitkiä makaroneja, katko ne ensin. Pane makaronit kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsiksi ilman kantta. Siivilöi vesi pois ja pane makaronit voideltuun uunivuokaan.
  2. Valmista munamaito vatkaamalla aineet kevyesti keskenään. Kaada munamaito vuokaan. Makaronien tulee peittyä. Nostele makaroneja hiukan haarukalla. Jos haluat, voit ripotella pinnalle korppujauhetta.
  3. Kypsennä uunissa 150–180°C:ssa  1–1,5 tuntia, niin että munamaito on hyytynyt.

    Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.
Hiilijalanjälki
0.41 kg CO2 ekv
  • Energia 289 kcal/annos
  • Rasva 6.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Proteiini 13.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 49.4 g
  • Sokerit 10.5 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 1987.4 mg
  • Kalsium 222.6 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 1.6 mg