Valmistusohje

1 l vettä
2 tl suolaa
200 g makaronia

Munamaito:
2 munaa
6 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
¼ tl valkopippuria

(Pinnalle: korppujauhetta)

  1. Jos käytät pitkiä makaroneja, katko ne ensin. Pane makaronit kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsiksi ilman kantta. Siivilöi vesi pois ja pane makaronit voideltuun uunivuokaan.
  2. Valmista munamaito vatkaamalla aineet kevyesti keskenään. Kaada munamaito vuokaan. Makaronien tulee peittyä. Nostele makaroneja hiukan haarukalla. Jos haluat, voit ripotella pinnalle korppujauhetta.
  3. Kypsennä uunissa 150–180°C:ssa  1–1,5 tuntia, niin että munamaito on hyytynyt.

    Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Ainesosat

  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 200 g
    Makaroni, pasta
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 6 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 rkl
    Sokeri
  • 1/4 tl
    Valkopippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 289 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.6 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • Kalsium 222.6 mg
  • Natrium 1987.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Sokerit 10.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 49.4 g
  • Proteiini 13.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Rasva 6.1 g
Jaa sivu