Tiinan vaniljahyrrät
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Vaniljahyrrat.jpg
		
		Tiinan vaniljahyrrät
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Makea leivonta
Valmistusohje
6 dl vehnäjauhoa
150 g margariinia
50 g hiivaa
2 rkl sokeria
1 dl kylmää maitoa
2 munaa
täyte:
100 g margariinia
100 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
pinnalle: raesokeria
- Nypi jauhot ja margariini murumaiseksi seokseksi. Sekoita hiiva ja sokeri keskenään, samoin munat ja maito. Lisää ne muruseokseen.
- Sekoita täytteen aineet tasaiseksi tahnaksi.
- Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä 2-3 cm:n viipaleita.
 Nosta ne paperisiin muffinssivuokiin leikkauspinta ylöspäin ja anna kohota liinan alla.
- Voitele nousseet hyrrät munalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225°C:ssa noin 8-10 minuuttia.
Hiilijalanjälki / annos
							0.1							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 198 kcal
- C-vitamiini 0.1 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 19.5 mg
- Natrium 83.5 mg
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Sokerit 8.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.3 g
- Proteiini 3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
- Rasva 10.7 g
Pääraaka-aineet
- 
								6 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
- 
								150 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
- 
								50 gHiiva
- 
								2 rklSokeri
- 
								2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
- 
								1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
- 
								100 gTomusokeri
- 
								30 gRaesokeri
- 
								3 tlVanilliinisokeri
- 
								100 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon