Valmistusohje

6 dl vehnäjauhoa
150 g margariinia
50 g hiivaa
2 rkl sokeria
2 dl kylmää maitoa
1 muna

täyte:
100 g margariinia
100 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

pinnalle: raesokeria

  1. Nypi jauhot ja margariini murumaiseksi seokseksi. Sekoita hiiva ja sokeri keskenään, samoin munat ja maito. Lisää ne muruseokseen.
  2. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi tahnaksi.
  3. Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä 2-3 cm:n viipaleita.
    Nosta ne paperisiin muffinssivuokiin leikkauspinta ylöspäin ja anna kohota liinan alla.
  4. Voitele nousseet hyrrät munalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225°C:ssa noin 8-10 minuuttia.

Ainesosat

  • 6 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 150 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 50 g
    Hiiva
  • 2 rkl
    Sokeri
  • 2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 100 g
    Tomusokeri
  • 30 g
    Raesokeri
  • 3 tl
    Vanilliinisokeri
  • 100 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon

Reseptin ravintosisältö

Energia 198 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 19.5 mg
  • Natrium 83.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 8.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.3 g
  • Proteiini 3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Rasva 10.7 g
Jaa sivu