Tiinan vaniljahyrrät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Vaniljahyrrat.jpg
Tiinan vaniljahyrrät
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
Valmistusohje
6 dl vehnäjauhoa
150 g margariinia
50 g hiivaa
2 rkl sokeria
1 dl kylmää maitoa
2 munaa
täyte:
100 g margariinia
100 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
pinnalle: raesokeria
- Nypi jauhot ja margariini murumaiseksi seokseksi. Sekoita hiiva ja sokeri keskenään, samoin munat ja maito. Lisää ne muruseokseen.
- Sekoita täytteen aineet tasaiseksi tahnaksi.
- Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä 2-3 cm:n viipaleita.
Nosta ne paperisiin muffinssivuokiin leikkauspinta ylöspäin ja anna kohota liinan alla. - Voitele nousseet hyrrät munalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225°C:ssa noin 8-10 minuuttia.
0.1 kg CO2 ekv
- Energia 198 kcal/annos
- C-vitamiini 0.1 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 19.5 mg
- Natrium 83.5 mg
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Sokerit 8.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.3 g
- Proteiini 3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
- Rasva 10.7 g
Pääraaka-aineet
-
6 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
150 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
50 gHiiva
-
2 rklSokeri
-
2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
100 gTomusokeri
-
30 gRaesokeri
-
3 tlVanilliinisokeri
-
100 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon