Valmistusohje

Pohja:
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl vaniljajogurttia

Väliin:
n. 3 dl mansikoita, vadelmia tai mustikoita

Pinnalle:
2 dl vaniljajogurttia
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna

  1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, lisää muna, margariini ja jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun jauhotettuun irtopohjavuokaan.
  2. Ripottele marjat pinnalle.
  3. Sekoita pinnalle tuleva jogurtti, sokerit ja muna keskenään ja kaada marjojen päälle.
  4. Paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia.

Ainesosat

  • 1 dl
    Sokeri
  • 2 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 dl
    Lese, kauralese
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Kasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, tuotekeskiarvo
  • 1 dl
    Jogurtti, maustettu, rasvaa 2,5 %
  • 3 dl
    Mansikka
  • 3/4 dl
    Sokeri
  • 2 dl
    Jogurtti, maustettu, rasvaa 2,5 %
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 204 kcal/annos
  • C-vitamiini 7.8 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 90.5 mg
  • Natrium 97.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 16.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.1 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Rasva 8.4 g
Jaa sivu