Vaniljainen marjapiirakka

12 annosta

Valmistusohje

Pohja:
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl vaniljajogurttia

Väliin:
n. 3 dl mansikoita, vadelmia tai mustikoita

Pinnalle:
2 dl vaniljajogurttia
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna

  1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, lisää muna, margariini ja jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun jauhotettuun irtopohjavuokaan.
  2. Ripottele marjat pinnalle.
  3. Sekoita pinnalle tuleva jogurtti, sokerit ja muna keskenään ja kaada marjojen päälle.
  4. Paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia.
Hiilijalanjälki
0.24 kg CO2 ekv
  • Energia 204 kcal/annos
  • Rasva 8.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.1 g
  • Sokerit 16.9 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 97.1 mg
  • Kalsium 90.5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 7.8 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus