Valmistusohje

3 dl maitoa
1 muna
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita kaikki aineet paitsi vaniljasokeri hyvin kattilassa.
2. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä!
3. Lisää lopuksi vaniljasokeri.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

VINKKI! Jos käytät vanilliinisokeria, lisää se vasta valmiiseen, hiukan jäähtyneeseen kastikkeeseen. Kuumennettu vanilliini maistuu kitkerältä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 91 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
  • Sokerit 10.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Natrium 47.1 mg
  • Kalsium 98.4 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.8 mg
Jaa sivu