Vaniljakastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/vaniljakastike.jpg
Vaniljakastike
Valmistusohje
3 dl maitoa
1 muna
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1. Sekoita kaikki aineet paitsi vaniljasokeri hyvin kattilassa.
2. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä!
3. Lisää lopuksi vaniljasokeri.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
VINKKI! Jos käytät vanilliinisokeria, lisää se vasta valmiiseen, hiukan jäähtyneeseen kastikkeeseen. Kuumennettu vanilliini maistuu kitkerältä.
0.17 kg CO2 ekv
- Energia 91 kcal/annos
- Rasva 2.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
- Sokerit 10.6 g
- Kuitu, kokonais- 0 g
- Natrium 47.1 mg
- Kalsium 98.4 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 0.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Ainesosat
-
3 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 rklSokeri
-
1 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1 tlVanilliinisokeri
-
1 kplKananmuna, kuoreton