Valmistusohje

3 dl maitoa
1 muna
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita kaikki aineet paitsi vaniljasokeri hyvin kattilassa.
2. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä!
3. Lisää lopuksi vaniljasokeri.

VINKKI! Jos käytät vanilliinisokeria, lisää se vasta valmiiseen, hiukan jäähtyneeseen kastikkeeseen. Kuumennettu vanilliini maistuu kitkerältä.

Ainesosat

  • 3 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 2 rkl
    Sokeri
  • 1 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri
  • 1 kpl
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 91 kcal/annos
  • Rasva 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
  • Sokerit 10.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Natrium 47.1 mg
  • Kalsium 98.4 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.8 mg

Kommentit (1)

  1. Takuuvarma luotto-ohje, joka on etenkin nyt raparperisesonkina kovassa käytössä.
    Teen aina litran kerrallaan, jotta ei tarvitse pihistellä.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu