Varhaiskaali-käristyspata
-
Avainsanat:
- Liha
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 rkl voi-öljyseosta
n. 250 g poron- tai riistakäristystä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 (500-700 g) varhaiskaali
1 juuripersilja tai palsternakka
2 porkkanaa
2 dl kaurajyviä
7 dl vettä
1 kasvis- tai lihaliemikuutio
½ tl mustapippuria
Kuumenna voi-öljyseos korkeareunaisessa paistokasarissa, wok-pannussa tai isossa kattilassa. Lisää hieman sulanut käristys ja paista käännellen noin 5 minuutin aikana.
Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulit. Suikaloi varhaiskaali. Kuori ja paloittele juuripersilja ja porkkanat. Lisää sipulit, varhaiskaalit, juuripersilja ja porkkanat ja paista käännellen muutaman minuutin ajan.
Lisää vielä kaurajyvät, vesi ja liemikuutio ja kypsennä kannen alla keskilämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes kaurajyvät ovat kypsiä. Mausta mustapippurilla. Tarjoile puolukoiden kanssa.
Vinkki: Kokeile käristyslihan sijaan vöneriä eli kasviskebablastuja.
- Energia 185 kcal/annos
- C-vitamiini 63.2 mg
- Rauta 5.3 mg
- Kalsium 93.6 mg
- Natrium 580.1 mg
- Kuitu, kokonais- 5.6 g
- Sokerit 8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.1 g
- Proteiini 16.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Rasva 7.2 g
Pääraaka-aineet
-
1 rklRypsiöljy
-
250 gPoronliha
-
2 kplSipuli
-
14 gValkosipuli
-
600 gKaali
-
1 kplPalsternakka
-
2 kplPorkkana
-
1 kplKasvisliemikuutio