Varhaiskaalisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/05/marttaliitto_varhaiskaalisalaatti_vaaka_h.jpg
Varhaiskaalisalaatti
Tässä salaatissa varhaiskaalin maustaa hapokas piimäkastike! Sopii ihanasti niin arkeen kuin juhlaan!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Salaatit
- Valmistujaiset
Valmistusohje
puolikas (n. 500 g) varhaiskaali
2 kpl nippusipulia varsineen
Kastike:
2 dl piimää
0,5 dl majoneesia
1 kpl valkosipulinkynsi
2 tl sinappia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 dl tillisilppua
- Suikaloi kaali ja silppua sipulit. Sekoita ne keskenään tarjoiluastiassa.
- Sekoita majoneesi piimään. Lisää muut kastikeainekset. Anna maustua hetki.
- Sekoita kastike salaattiin.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.53 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 70 kcal/annos
- Rasva 2.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 3.4 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 10.1 g
- Sokerit 6.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Natrium 712.3 mg
- Kalsium 131.9 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 43.9 mg
Pääraaka-aineet
-
4 rklTilli, tuore
-
0.5 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlSinappi
-
3.5 gValkosipuli
-
0.21 cupMajoneesi, vähärasvainen, rasvaa 15 %
-
0.84 cupPiimä, rasvaton, d-vit 1 ug
-
2 varsiSipulit, vihreät, vain varret
-
0.5 keskikokoinenKaali