Varhaiskaalisalaatti

Tässä salaatissa varhaiskaalin maustaa hapokas piimäkastike! Sopii ihanasti niin arkeen kuin juhlaan!

G
4 annosta

Valmistusohje

puolikas (n. 500 g) varhaiskaali
2 kpl nippusipulia varsineen
Kastike:
2 dl piimää
0,5 dl majoneesia
1 kpl valkosipulinkynsi
2 tl sinappia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 dl tillisilppua 

  1. Suikaloi kaali ja silppua sipulit. Sekoita ne keskenään tarjoiluastiassa. 
  2. Sekoita majoneesi piimään. Lisää muut kastikeainekset. Anna maustua hetki.  
  3. Sekoita kastike salaattiin. 

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.53 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 70 kcal/annos
  • Rasva 2.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 10.1 g
  • Sokerit 6.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Natrium 712.3 mg
  • Kalsium 131.9 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 43.9 mg