Valmistusohje

iso annos, noin 15 hengelle

n. 8 dl keitettyä riisiä
1 kypsä broileri
n. 3 dl hillosipuleita
1 iso tlk ananasta
2-3 punaista paprikaa
rapeaa keräsalaattia
1 pussi (200 g) pakastemaissia
ruohosipulia

kastike:
1 dl öljyä
1 dl viinietikkaa
2 rkl sinappia
2 valkosipulin kynttä
viher- ja mustapippuria
ripaus suolaa ja sokeria

1. Poista broilerista nahka ja irrota liha luista. Leikkaa lihat pienehköiksi paloiksi.
2. Halkaise hillosipulit ja paloittele ananasrenkaat.
3. Leikkaa paprikat suikaleiksi, samoin keräsalaatti.
4. Silppua osa ruohosipulista hienoksi, jätä osa koristeeksi.
5. Kokoa salaattiaineet joko suurelle vadille, kukin omaan ryhmäänsä tai laita ne kerroksittain salaattikulhoon.
6. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Sekoita kastike salaattiaineiden joukkoon tai tarjoa se erikseen.

Ainesosat

  • 1 dl
    Oliiviöljy
  • 8 dl
    Riisi, keitetty, suolaa
  • 1000 g
    Broileri, kokonainen nahkoineen, ilman rasvalisää, grillattu
  • 3 dl
    Hillosipulisäilyke
  • 140 g
    Ananas, omassa liemessään
  • 355 g
    Paprika, punainen
  • 200 g
    Maissi, jyvät
  • 50 g
    Ruohosipuli
  • 1 dl
    Viinietikka
  • 2 rkl
    Sinappi
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Sokeri
  • 100 g
    Salaatti, jäävuorisalaatti, tomaatti, kurkku, vihersekasalaatti

Reseptin ravintosisältö

Energia 286 kcal/annos
  • C-vitamiini 49.3 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 31.7 mg
  • Natrium 666.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 4.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.5 g
  • Proteiini 17.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Rasva 13.9 g
Jaa sivu