Valmistusohje

1–2 rkl öljyä
1 purjo
1–2 porkkanaa
1 puna- tai keltasipuli
1 pieni kesäkurpitsa
½ pieni parsakaali
1 paprika
1–2 valkosipulinkynttä
1–2 rkl soijaa
(n. 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä)

1. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin. Pese myös muut kasvikset.
2. Leikkaa purjo noin sentin paloiksi, porkkanat melko ohuiksi ja kesäkurpitsa reilun kokoisiksi suikaleiksi ja sipuli renkaiksi.
3. Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa puolikkaista suikaleita.
4. Irroita parsakaalin kukinnot ja hienonna varsi. Hienonna myös valkosipuli
5. Kuumenna vokkipannu, lorauta siihen öljyä ja paista kasviksia muutama minuutti.
6. Nostele ja kääntele kasviksia parilla puulastalla tai -haarukalla paistamisen aikana. Lisää ruokaan myös valkosipuli.
7. Mausta seos soijalla ja tarvittaessa suolalla.

Jos käytät mausteena tuoretta inkivääriä, lisää se jo vokkaamisen alussa öljyyn.

Ainesosat

  • 1 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 200 g
    Purjosipuli
  • 1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 200 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 100 g
    Parsakaali, brokkoli
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 4 g
    Valkosipuli
  • 1 1/2 rkl
    Maustekastike, soijakastike
  • 15 g
    Inkivääri, juurakko, raaka

Reseptin ravintosisältö

Energia 106 kcal/annos
  • C-vitamiini 134.9 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 57.1 mg
  • Natrium 413.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.2 g
  • Sokerit 7.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14 g
  • Proteiini 3.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 5.7 g
Jaa sivu