Valmistusohje

1–2 rkl öljyä
1 purjo
1–2 porkkanaa
1 puna- tai keltasipuli
1 pieni kesäkurpitsa
½ pieni parsakaali
1 paprika
1–2 valkosipulinkynttä
1–2 rkl soijaa
(n. 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä)

1. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin. Pese myös muut kasvikset.
2. Leikkaa purjo noin sentin paloiksi, porkkanat melko ohuiksi ja kesäkurpitsa reilun kokoisiksi suikaleiksi ja sipuli renkaiksi.
3. Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa puolikkaista suikaleita.
4. Irroita parsakaalin kukinnot ja hienonna varsi. Hienonna myös valkosipuli
5. Kuumenna vokkipannu, lorauta siihen öljyä ja paista kasviksia muutama minuutti.
6. Nostele ja kääntele kasviksia parilla puulastalla tai -haarukalla paistamisen aikana. Lisää ruokaan myös valkosipuli.
7. Mausta seos soijalla ja tarvittaessa suolalla.

Jos käytät mausteena tuoretta inkivääriä, lisää se jo vokkaamisen alussa öljyyn.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 106 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 5.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 3.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14 g
  • Sokerit 7.1 g
  • Kuitu, kokonais- 4.2 g
  • Natrium 413.1 mg
  • Kalsium 57.1 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 134.9 mg