Valmistusohje

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1,5-2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla. Lisää vesi.
2. Keitä marjasurvosta 10 – 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.
3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.
4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.
5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Vinkki 1: Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).
Vinkki 2: Jos käytät puuroon esim. tummia  tai spelttimannasuurimoita, niitä kannattaa laittaa annokseen lähes 2 dl.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 58 g
  • Sokerit 25.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 3.7 mg
  • Kalsium 27 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 5 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus