Valmistusohje

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla. Lisää vesi.
2. Keitä marjasurvosta 10 – 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.
3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.
4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.
5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Vinkki! Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Ainesosat

  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 4.5 dl
    Puolukka
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1.5 dl
    Mannasuurimo

Reseptin ravintosisältö

Energia 229 kcal/annos
  • C-vitamiini 5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 27 mg
  • Natrium 3.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Sokerit 25.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 58 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.7 g
Jaa sivu