Vatkattu puolukkapuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/j_lkiruoka_puurot_uusimaa_ja_kymi.jpg
-
Avainsanat:
- Maidoton
- Munaton
- Perinneruoat
- Puurot ja myslit
- Syksy
Valmistusohje
1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1,5-2 dl mannasuurimoita
1. Survo marjat kattilan pohjalla. Lisää vesi.
2. Keitä marjasurvosta 10 – 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.
3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.
4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.
5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.
Vinkki 1: Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).
Vinkki 2: Jos käytät puuroon esim. tummia tai spelttimannasuurimoita, niitä kannattaa laittaa annokseen lähes 2 dl.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 0.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 4.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 58 g
- Sokerit 25.7 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 3.7 mg
- Kalsium 27 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 5 mg
Ainesosat
-
1.5 dlMannasuurimo
-
1 dlSokeri
-
4.5 dlPuolukka
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus