Vegaaninen suklaakakku

10 annosta

Valmistusohje

4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2,5 dl vettä
1 dl rypsiöljyä
1 rkl omenaviini- tai valkoviinietikkaa

kuorrutus
50 g vegaanista margariinia (esim. Keiju laktoositon)
0,5 dl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
hyppysellinen suolaa

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, öljy ja viinietikka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ja laita pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
  3. Sekoita kaikki kuorrutteen aineet tasaiseksi lusikalla. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle ja koristele esimerkiksi marjoilla halutessasi.

Vinkki! Tämä kakku on täydellinen juhlapöytään, sillä se sopii myös vegaaniruokavaliota noudattaville. Onko vieraissa keliaakikkoja? Saat kakusta gluteenittoman korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Tämä suuren suosion saanut kakku on Kamomillan konditoria:n herkku.

  • Energia 322 kcal/annos
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 8.5 mg
  • Natrium 292.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 35 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 56.9 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 9.7 g