Vegaaniset herukkapavlovat

G
20 annosta

Valmistusohje

Marenki
yhden kikhernetölkin liemi
2 dl sokeria
1 tl etikkaa tai sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1 tl maissitärkkelystä
Punaherukkavaahto
1 prk (200 g) kauravispiä
2 dl punaherukoita
1 rkl sokeria
Koristeluun
punaherukoita

  1. Kaada kikhernetölkin liemi kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähitellen.
  2. Vatkaa seos kovaksi ja kiiltäväksi. Lisää etikka tai sitruunamehu sekä vaniljasokeri. Siivilöi maissitärkkelys sekaan. Vaahdota tasaiseksi ja kovaksi marengiksi.
  3. Pursota marengista leivinpaperin päälle pieniä kiekkoja.
  4. Kuivata marenkikiekkoja 150-asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia.
  5. Valmista täyte. Vaahdota kauravispi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri ja marjat varovasti sekoittaen.
  6. Kokoa pavlovat juuri ennen tarjoilua, jotta marenki pysyy rapeana. Lusikoi punaherukkavaahtoa marenkien päälle. Koristele tuoreilla herukoilla.

Varmista! Marenki on valmista, kun se on niin kiinteää, että voit kääntää kulhon ylösalaisin ja marenki pysyy kulhossa.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 77 kcal/annos
  • Rasva 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.2 g
  • Sokerit 10 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 2.9 mg
  • Kalsium 9.9 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 2.3 mg