Broileribolognese
-
Avainsanat:
- Broileri
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
1 sipuli
1 rkl öljyä
125 g broilerin jauhelihaa
0,25 tl savupaprikaa
0,25 tl juustokuminaa
0,5 rkl soijakastiketta
1 valkosipulin kynsi
1 porkkana
1 tlk tomaattimurskaa
0,5 dl punaisia linssejä
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 tl sokeria
0,5 rkl balsamicoa
0,25 rkl yrttimaustetta (esim. oregano, basilika)
Lisäksi
n. 250g täysjyväpastaa
5 dl vettä
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää broilerin jauheliha, sipulit sekä savupaprika ja juustokumina kattilaan. Hajota jauhelihan rakennetta ja paista kypsäksi. Mausta soijakastikkeella. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kuori ja raasta valkosipulin kynnet sekä porkkanat ja lisää kattilaan. Kaada joukkoon tomaattimurskat sekä tölkkien huuhdevesi. Lisää kattilaan vielä linssit ja mausteet, sekoita hyvin ja hauduta noin 15 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
Lisää tämän jälkeen bolognesen joukkoon vesi sekä pastat ja keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Tarjoile.
- Energia 246 kcal/annos
- C-vitamiini 15.7 mg
- Rauta 2.6 mg
- Kalsium 35.2 mg
- Natrium 472.2 mg
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Sokerit 7.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 42 g
- Proteiini 15.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Rasva 4.7 g
Pääraaka-aineet
-
1 kplSipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
125 gBroileri, rintafilee, nahaton
-
0.5 rklSoijakastike valmistettu soijasta ja vehnästä (shoyu)
-
7 gValkosipuli
-
1 kplPorkkana
-
400 gTomaattimurska
-
40 gLinssi, punainen, kuivattu
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlSokeri
-
0.5 rklBalsamiviinietikka
-
125 gMakaroni, täysjyvä