Broilerilasagne

4 annosta

Valmistusohje

Kastike:
1 sipuli
1 rkl öljyä
125g broilerin jauhelihaa
0,25 tl savupaprikaa
0,25 tl juustokuminaa
0,5 rkl soijakastiketta
1 valkosipulin kynsi
1 porkkana
1 tlk tomaattimurskaa
0,5 dl punaisia linssejä
0,5 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl sokeria
0,5 rkl balsamicoa
0,25 rkl yrttimaustetta (esim. oregano, basilika)

1 pienehkö kesäkurpitsa
n. 9 täysjyvälasagnelevyä
200 g turkkilaista jogurttia
150 g fetajuustoa
1 ½ dl mozzarella juustoraastetta

Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää broilerin jauheliha, sipulit sekä savupaprika ja juustokumina kattilaan. Hajota jauhelihan rakennetta ja paista kypsäksi. Mausta soijakastikkeella. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kuori ja raasta valkosipulin kynnet sekä porkkanat ja lisää kattilaan. Kaada joukkoon tomaattimurskat sekä tölkkien huuhdevesi. Lisää kattilaan vielä linssit ja mausteet, sekoita hyvin ja hauduta noin 15 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi. Peitä suorakulmaisen uunivuoan pohja kerroksella bolognesea ja aseta päälle lasagnelevyjä. Levitä päälle uusi kerros bolognesea, kolmannes kesäkurpitsasiivuista, puolet jogurtista ja kolmannes fetajuustosta murustettuna. Aseta päälle lasagnelevyjä. Tee seuraava kerros edellisen tavoin ja aseta päälle lasagnelevyjä. Laita päällimmäiseksi ohut kerros bolognesea, loput kesäkurpitsa siivut, feta murustettuna sekä juustoraaste.

Laita jääkaappiin tekeytymään ja paista seuraavana päivänä, niin saat erityisen maukkaan lopputuloksen. Voit paistaa lasagnen myös heti. Paista 200 asteessa 30 minuuttia, katkaise uunista lämpö ja anna tekeytyä jälkilämmöllä vielä 30 minuuttia.

  • Energia 431 kcal/annos
  • C-vitamiini 21.5 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • Kalsium 398 mg
  • Natrium 843.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Sokerit 12.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 42.9 g
  • Proteiini 25.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11 g
  • Rasva 20.2 g