Veikeä versosalaatti

G
6 annosta

Valmistusohje

1 ruukku friseesalaattia
1 ruukku rucolaa tai viinisuolaheinää
erilaisia versoja, esimerkiksi retiisin-
tai herneenversoja
1 cantaloupemeloni
1 dl kurpitsansiemeniä

Kastike
1 appelsiinin mehu
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl sitruunan mehua
1 dl tuoretta basilikaa

  1. Valmista ensin kastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainesosat korkeaan astiaan ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
  2. Huuhtele salaatit ja versot. Kuivaa halutessa salaattilingolla.
  3. Kuori ja leikkaa meloni kuutioiksi.
  4. Kokoa tarjoiluvadille revityt salaatinlehdet, rucolat, versot ja melonit. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
  5. Lisää hieman kastiketta salaatin päälle ja tarjoile loput erikseen.

VINKKI: Kasvata versoja itse! Versojen kasvattaminen onnistuu helposti
kotioloissa. Katso ohjeet Marttakoulusta: martat.fi/versojen-
kasvatus

  • Energia 176 kcal/annos
  • Rasva 12.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 4.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
  • Sokerit 10.6 g
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Natrium 16.7 mg
  • Kalsium 75 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 32.6 mg