Veikeä versosalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_kasvisaineisto_salaatit_vaaka_H.jpg
Veikeä versosalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kevät
- Maidoton
- Salaatit
- Talvi
Valmistusohje
1 ruukku friseesalaattia
1 ruukku rucolaa tai viinisuolaheinää
erilaisia versoja, esimerkiksi retiisin-
tai herneenversoja
1 cantaloupemeloni
1 dl kurpitsansiemeniä
Kastike
1 appelsiinin mehu
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl sitruunan mehua
1 dl tuoretta basilikaa
- Valmista ensin kastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainesosat korkeaan astiaan ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Huuhtele salaatit ja versot. Kuivaa halutessa salaattilingolla.
- Kuori ja leikkaa meloni kuutioiksi.
- Kokoa tarjoiluvadille revityt salaatinlehdet, rucolat, versot ja melonit. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
- Lisää hieman kastiketta salaatin päälle ja tarjoile loput erikseen.
VINKKI: Kasvata versoja itse! Versojen kasvattaminen onnistuu helposti
kotioloissa. Katso ohjeet Marttakoulusta: martat.fi/versojen-
kasvatus
- Energia 176 kcal/annos
- Rasva 12.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 4.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
- Sokerit 10.6 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 16.7 mg
- Kalsium 75 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 32.6 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklHunaja
-
45 gRypsiöljy
-
1 kplAppelsiini, kuorittu
-
60 gKurpitsansiemenet (kuivattu)
-
1 kplMeloni, verkko/cantaloupemeloni, punnittu kuorineen
-
150 gRucola
-
100 gSalaatti, vihreä
-
10 gSitruunamehu