Venäläinen silli

G
4 annosta

Valmistusohje

2 matjessillifileetä

2 etikkapunajuurta

1 maustekurkku

1 punasipuli

2 rkl kapriksia

2 kovaksi keitettyä kananmunaa

Kastike:

2 dl smetanaa tai ranskankermaa

2 tl sinappia

mustapippuria

Leikkaa sillifileet haarukkapaloiksi. Kuutioi etikkapunajuuret ja maustekurkku. Hienonna punasipuli.

Kuori keitetyt kananmunat ja hienonna haarukalla erikseen kananmunanvalkuaiset ja -keltuaiset. Sekoita kastikeainekset keskenään ja mausta kastike mustapippurilla.

Asettele silliviipaleet vadille riviksi. Nostele muut ainekset paitsi munahakkelukset vadille sillirivistön vierelle omiksi ryhmikseen tai raidoiksi. Voit myös ripotella ainekset silliviipaleiden päälle. Valuta kastiketta päälle. Ripottele lopuksi valkuais- ja keltuaismurska esimerkiksi raidoiksi muiden ainesten päälle. Anna salaatin olla kylmässä hetken aikaa ennen tarjoamista. Voit koristella vielä esim. tillin- tai persiljanoksilla.

  • Energia 461 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.6 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • Kalsium 131.5 mg
  • Natrium 5318.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.6 g
  • Proteiini 17.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 17.6 g
  • Rasva 42.3 g