Valmistusohje

3 dl verta
3 dl vettä tai pilsneriä
1 dl ohrajauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 pieni sipuli
2 – 3 rkl öljyä
1 muna
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 tl meiramia

paistamiseen: rasvaa

  1. Vatkaa veri kuohkeaksi. Sekoita veri, vesi tai pilsneri ja jauhot. Anna jauhojen turvota reilut puoli tuntia.
  2. Hienonna sipuli ja hauduta öljyssä pehmeäksi. Jäähdytä.
  3. Lisää pehmeä sipuli, muna ja maustett taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Paista veriohukaiset ohukaispannulla vähässä rasvassa. Vatkaa taikinaa paistamsien aikana, ettei se hyydy.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 89 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 4.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.5 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 395.1 mg
  • Kalsium 11.6 mg
  • Rauta 13.1 mg
  • C-vitamiini 0.7 mg
Jaa sivu