Valmistusohje

3 dl verta
3 dl vettä tai pilsneriä
1 dl ohrajauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 pieni sipuli
2 – 3 rkl öljyä
1 muna
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 tl meiramia

paistamiseen: rasvaa

  1. Vatkaa veri kuohkeaksi. Sekoita veri, vesi tai pilsneri ja jauhot. Anna jauhojen turvota reilut puoli tuntia.
  2. Hienonna sipuli ja hauduta öljyssä pehmeäksi. Jäähdytä.
  3. Lisää pehmeä sipuli, muna ja maustett taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Paista veriohukaiset ohukaispannulla vähässä rasvassa. Vatkaa taikinaa paistamsien aikana, ettei se hyydy.

Reseptin ravintosisältö

Energia 89 kcal/annos
  • Rasva 4.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.5 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 395.1 mg
  • Kalsium 11.6 mg
  • Rauta 13.1 mg
  • C-vitamiini 0.7 mg

Kommentit (4)

  1. Tuunasin taikinan niin,että veri oli hirven verta ja kun ei ollut ohrajauhoja korvasin ne vehnäjauhoilla. Meiramiakaan ei löytynyt niin laitoin kuivattua persiljaa. Mielestäni letuista tuli näinkin hyviä.

  2. Veri on nykyään usein lihapakasteissa kaupassa!

  3. Seinäjoella löytyy ainakin S-Marketeista

  4. Olis kiva tietää mistä verta saa. Esim Porin kaupungista. Ei siis mistään.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu