Valmistusohje

3 dl verta
3 dl vettä tai pilsneriä
1 dl ohrajauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 pieni sipuli
2 – 3 rkl öljyä
1 muna
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 tl meiramia

paistamiseen: rasvaa

  1. Vatkaa veri kuohkeaksi. Sekoita veri, vesi tai pilsneri ja jauhot. Anna jauhojen turvota reilut puoli tuntia.
  2. Hienonna sipuli ja hauduta öljyssä pehmeäksi. Jäähdytä.
  3. Lisää pehmeä sipuli, muna ja maustett taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Paista veriohukaiset ohukaispannulla vähässä rasvassa. Vatkaa taikinaa paistamsien aikana, ettei se hyydy.

    Tarjoa ohukaiset kuumina puolukkasurvoksen kanssa.

Ainesosat

  • 1 tsp
    Meirami, kuivattu
  • 0.25 tl
    Valkopippuri
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 kpl
    Kananmuna, kuoreton
  • 2.5 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 1 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 1 dl
    Ohrajauho
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 dl
    Veri

Reseptin ravintosisältö

Energia 89 kcal/annos
  • Rasva 4.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.5 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 395.1 mg
  • Kalsium 11.6 mg
  • Rauta 13.1 mg
  • C-vitamiini 0.7 mg

Kommentit (2)

  1. Olis kiva tietää mistä verta saa. Esim Porin kaupungista. Ei siis mistään.

    • Kiitos viestistä. Kannattaa kurkistaa kaupan pakastealtaaseen. Kysy kauppiaalta.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu