Vesimelonia ja fetaa

Georgialainen helppo lisuke. Tiesitkö, että Georgiassa vesimeloni syödään veitsellä ja haarukalla?

G
4 annosta

Valmistusohje

puolikas vesimeloni
n. 100 g fetajuustoa
(korianteria, pähkinöitä)

  1. Leikkaa vesimelonista siivuja, poista kuori ja paloittele meloni reiluiksi paloiksi. Laita palat tarjoiluastialle.
  2. Viipaloi feta ohuiksi siivuiksi ja aseta vesimelonin päälle. Viimeistele korianterin lehdillä ja pähkinöillä, jos haluat.

Hauska tietää! Perinteinen georgialainen tapa säilyttää vesimeloneja on laittaa
ne kylmään, virtaavaan veteen, vuoristopuroon tai jokeen.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.66 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 216 kcal/annos
  • Rasva 6.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Proteiini 6.6 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 38.8 g
  • Sokerit 32 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 235 mg
  • Kalsium 159.4 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 41 mg