Vesimelonia ja fetaa
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/GEORGIA_koti_ja_keittiotiimi_Gozinaki_vesimeloni_feta_pysty_H.jpg
Vesimelonia ja fetaa
Georgialainen helppo lisuke. Tiesitkö, että Georgiassa vesimeloni syödään veitsellä ja haarukalla?
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Salaatit
Valmistusohje
puolikas vesimeloni
n. 100 g fetajuustoa
(korianteria, pähkinöitä)
- Leikkaa vesimelonista siivuja, poista kuori ja paloittele meloni reiluiksi paloiksi. Laita palat tarjoiluastialle.
- Viipaloi feta ohuiksi siivuiksi ja aseta vesimelonin päälle. Viimeistele korianterin lehdillä ja pähkinöillä, jos haluat.
Hauska tietää! Perinteinen georgialainen tapa säilyttää vesimeloneja on laittaa
ne kylmään, virtaavaan veteen, vuoristopuroon tai jokeen.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
1.66 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 216 kcal/annos
- Rasva 6.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
- Proteiini 6.6 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 38.8 g
- Sokerit 32 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 235 mg
- Kalsium 159.4 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 41 mg
Pääraaka-aineet
-
3 varttaKorianterin lehdet
-
2000 gVesimeloni
-
100 gJuusto, feta