Vietnamilainen avokado-kookosjäätelö (Kem Bo)
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/sujuva_arki_martat_kookosavocadojaatelo_vaaka_h.jpg
Vietnamilainen avokado-kookosjäätelö (Kem Bo)
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 dl kookoshiutaleita
n. 1,5 dl kookosmaitoa (esim. Spice Up! 165 ml)
1,5 tl sokeria
3 avokadoa
1 rkl vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia
kookosjäätelöä tai tavallista vaniljajäätelöä
- Levitä kookoshiutaleet leivinpaperille uunipellille ja paahda 150 asteessa, kunnes ne hieman tummuvat. Voit paahtaa hiutaleet myös paistinpannulla. Varo, etteivät ne pala.
- Mittaa kookosmaito ja sokeri pieneen kasariin ja kuumenna sekoitellen, kunnes se hieman pulpahtaa. Siirrä pois levyltä ja anna jäähtyä.
- Halkaise avokadot ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Soseuta haarukalla, sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Makeuta siirapilla.
- Kokoa annokset juuri ennen tarjoilua. Lusikoi annosmaljoihin ensin avokadososetta ja sitten kookoskastiketta. Laita jokaiseen jäätelöpallo ja ripottele päälle paahdettuja kookoshiutaleita. Tarjoa heti.
Huom. Avokadolla on korkea vesijalanjälki, eli sen kasvattamiseen tarvitaan paljon puhdasta vettä. Tästä syystä sitä kannattaa syödä harkiten ja vain silloin tällöin.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.75 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 528 kcal/annos
- Rasva 41.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 20.4 g
- Proteiini 7.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 35.3 g
- Sokerit 26.5 g
- Kuitu, kokonais- 10 g
- Natrium 153.6 mg
- Kalsium 246.3 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 10.7 mg
Pääraaka-aineet
-
500 gJäätelö, kasvirasvajäätelö
-
1 rklVaahterasiirappi
-
3 kpl (ei kuorta)Avokadot, Kalifornia
-
1.5 tlSokeri
-
1.5 pieni annos (100.0 g)Kookosmaito
-
6 rklKookoshiutale