Vietnamilaiset kesärullat

G
4 annosta

Valmistusohje

1-2 porkkanaa
½ kurkku
1 avokado
100 g ohuita riisinuudeleita
salaatinlehtiä
tuoreita yrttejä (minttua, korianteria ja basilikaa)
(katkarapuja)
n. 10 riisipaperilevyä

Dippikastike:
½ dl sokeria
2 dl kuumaa vettä
1 dl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl limettimehua
2-3 pientä punaista tai vihreää chilipalkoa hyvin hienonnettuna
3 isoa valkosipulinkynttä hyvin hienonnettuna

1. Pilko porkkanat ja kurkku ohuiksi tikuiksi ja avokado pieniksi lohkoiksi.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Kun kaikki täytteet ovat valmiina, kasta riisipaperilevy yksi kerrallaan kuumaan veteen 15 sek. ajan tai kunnes pehmenee. Aseta levy työpöydälle.
4. Kokoa riisipaperin päälle muutama salaatinlehti, vihanneksia, tuoreita yrttejä, nuudeleita sekä halutessa katkarapuja. Taita kääreeksi.
5. Dippikastiketta varten mittaa sokeri kulhoon, kaada päälle kuuma vesi ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Viipaloi chili hyvin ohuiksi siivuiksi ja kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää loput ainekset sokeriveteen, sekoita hyvin. Tarjoa kastike kesärullien kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.46 kg CO2 ekv
  • Energia 237 kcal/annos
  • Rasva 6.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.1 g
  • Sokerit 14.5 g
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Natrium 1817.8 mg
  • Kalsium 84.1 mg
  • Rauta 2.8 mg
  • C-vitamiini 48.7 mg