Valmistusohje

10 pientä sipulia
2 pientä kukkakaalia
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
1 rasia herkkusieniä

grillauskastike:
2 rkl öljyä
2 rkl viinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa/siirappia
1 tl kuivattuja yrttejä (rosmariinia, timjamia ym.)
(1 tl tulista chilikastiketta)

kermaviilikastike:
1 prk kermaviiliä
1 dl ruohosipulisilppua
2 valkosipulin kynttä
ripaus suolaa
½ tl mustapippurirouhetta

1. Kuori sipulit ja lohko kukkakaali. Laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä sipuleita noin 10 min. ja kukkakaalia 5 min. Nosta vedestä ja valuta.
2. Lohko kesäkurpitsa ja paloittele paprika. Puhdista sienet.
3. Sekoita grillauskastikkeen ainekset keskenään tai käytä valmista grillauskastiketta.
4. Valmista kermaviilikastike sekoittamalla ainekset keskenään ja anna sen maustua grillaamisen ajan.
4. Pujottele kasvikset grillitikkuihin ja grillaa tai kypsennä muurinpohjapannulla. Levitä pinnalle grillauskastiketta. Grillaa kauniin ruskeiksi.

Tarjoa ruohosipulikastikkeen kanssa kasvisruokana tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Ainesosat

  • 10 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 800 g
    Kukkakaali
  • 350 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 340 g
    Paprika, punainen
  • 200 g
    Herkkusieni
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 rkl
    Viinietikka
  • 1 rkl
    Maustekastike, soijakastike
  • 1 rkl
    Hunaja
  • 1 tl
    Rosmariini, kuivattu
  • 1/3 rkl
    Chilikastike, punainen ja tulinen chili, purkitettu
  • 200 g
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 1 dl
    Ruohosipuli
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 1 ripaus
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 255 kcal/annos
  • C-vitamiini 315 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • Kalsium 179.9 mg
  • Natrium 389.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 9.9 g
  • Sokerit 21.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 39.2 g
  • Proteiini 9.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Rasva 11.5 g
Jaa sivu