Vihannesvartaat

G
4 annosta

Valmistusohje

10 pientä sipulia
2 pientä kukkakaalia
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
1 rasia herkkusieniä

grillauskastike:
3 rkl öljyä
2 rkl viinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa/siirappia
1 tl kuivattuja yrttejä (rosmariinia, timjamia ym.)
(1 tl tulista chilikastiketta)

kermaviilikastike:
1 prk kermaviiliä
1 dl ruohosipulisilppua
2 valkosipulin kynttä
ripaus suolaa
½ tl mustapippurirouhetta

1. Kuori sipulit ja lohko kukkakaali. Laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä sipuleita noin 10 min. ja kukkakaalia 5 min. Nosta vedestä ja valuta.
2. Lohko kesäkurpitsa ja paloittele paprika. Puhdista sienet.
3. Sekoita grillauskastikkeen ainekset keskenään tai käytä valmista grillauskastiketta.
4. Valmista kermaviilikastike sekoittamalla ainekset keskenään ja anna sen maustua grillaamisen ajan.
5. Pujottele kasvikset grillitikkuihin ja grillaa tai kypsennä muurinpohjapannulla. Levitä pinnalle grillauskastiketta. Grillaa kauniin ruskeiksi.
6. Tarjoa ruohosipulikastikkeen kanssa kasvisruokana tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.62 kg CO2 ekv
  • Energia 285 kcal/annos
  • Rasva 14.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Proteiini 9.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 39.2 g
  • Sokerit 21.7 g
  • Kuitu, kokonais- 9.9 g
  • Natrium 389.5 mg
  • Kalsium 179.9 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • C-vitamiini 315 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus