Valmistusohje

10 pientä sipulia
2 pientä kukkakaalia
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
1 rasia herkkusieniä

grillauskastike:
2 rkl öljyä
2 rkl viinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa/siirappia
1 tl kuivattuja yrttejä (rosmariinia, timjamia ym.)
(1 tl tulista chilikastiketta)

kermaviilikastike:
1 prk kermaviiliä
1 dl ruohosipulisilppua
2 valkosipulin kynttä
ripaus suolaa
½ tl mustapippurirouhetta

1. Kuori sipulit ja lohko kukkakaali. Laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä sipuleita noin 10 min. ja kukkakaalia 5 min. Nosta vedestä ja valuta.
2. Lohko kesäkurpitsa ja paloittele paprika. Puhdista sienet.
3. Sekoita grillauskastikkeen ainekset keskenään tai käytä valmista grillauskastiketta.
4. Valmista kermaviilikastike sekoittamalla ainekset keskenään ja anna sen maustua grillaamisen ajan.
4. Pujottele kasvikset grillitikkuihin ja grillaa tai kypsennä muurinpohjapannulla. Levitä pinnalle grillauskastiketta. Grillaa kauniin ruskeiksi.

Tarjoa ruohosipulikastikkeen kanssa kasvisruokana tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 255 kcal/annos
  • C-vitamiini 315 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • Kalsium 179.9 mg
  • Natrium 389.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 9.9 g
  • Sokerit 21.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 39.2 g
  • Proteiini 9.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Rasva 11.5 g
Jaa sivu