Vihannesvartaat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
Valmistusohje
10 pientä sipulia
2 pientä kukkakaalia
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
1 rasia herkkusieniä
grillauskastike:
3 rkl öljyä
2 rkl viinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa/siirappia
1 tl kuivattuja yrttejä (rosmariinia, timjamia ym.)
(1 tl tulista chilikastiketta)
kermaviilikastike:
1 prk kermaviiliä
1 dl ruohosipulisilppua
2 valkosipulin kynttä
ripaus suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
1. Kuori sipulit ja lohko kukkakaali. Laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä sipuleita noin 10 min. ja kukkakaalia 5 min. Nosta vedestä ja valuta.
2. Lohko kesäkurpitsa ja paloittele paprika. Puhdista sienet.
3. Sekoita grillauskastikkeen ainekset keskenään tai käytä valmista grillauskastiketta.
4. Valmista kermaviilikastike sekoittamalla ainekset keskenään ja anna sen maustua grillaamisen ajan.
5. Pujottele kasvikset grillitikkuihin ja grillaa tai kypsennä muurinpohjapannulla. Levitä pinnalle grillauskastiketta. Grillaa kauniin ruskeiksi.
6. Tarjoa ruohosipulikastikkeen kanssa kasvisruokana tai lihan tai kalan lisäkkeenä.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 285 kcal/annos
- Rasva 14.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
- Proteiini 9.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 39.2 g
- Sokerit 21.7 g
- Kuitu, kokonais- 9.9 g
- Natrium 389.5 mg
- Kalsium 179.9 mg
- Rauta 3.7 mg
- C-vitamiini 315 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
7 gValkosipuli
-
1 dlRuohosipuli
-
200 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1/3 rklChilikastike, punainen ja tulinen chili, purkitettu
-
1 tlRosmariini, kuivattu
-
1 rklHunaja
-
1 rklMaustekastike, soijakastike
-
2 rklViinietikka
-
3 rklRypsiöljy
-
200 gHerkkusieni
-
340 gPaprika, punainen
-
350 gKesäkurpitsa, zucchini
-
800 gKukkakaali
-
10 pieni annos (40.0 g)Sipuli