Valmistusohje

4 dl kesäkurpitsasosetta
6 dl vettä
½ tl suolaa
reilu 2 dl karkeaksi jauhettua puurojauhoa

1. Kuumenna kurpitsasose ja vesi kiehuvaksi, suurusta jauhoilla ja mausta suolalla.
2. Hauduta miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia.

Voisilmä tai punaherukkahillo maistuu hyvältä puuron kanssa.

Kesäkurpitsasose:
1. Lohko kesäkurpitsat kuorineen kattilaan, lorauta joukkoon tilkka vettä, etteivät kurpitsat pala pohjaan ennen kuin niistä alkaa neste irrota.
2. Hauduta miedolla lämmöllä pehmeiksi noin 20-30 minuuttia.
3. Soseuta sauvasekoittimella.

Vinkki! Kurpitsasoseen voi pakastaa ja se on hyvin monikäyttöistä. Voit käyttää sitä nesteenä ohukais- ja pannukakkutaikinoihin, leipä- ja rieskataikinoihin, keittopohjiin ym.

Ainesosat

  • 6 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 2 1/4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea

Reseptin ravintosisältö

Energia 124 kcal/annos
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 10.4 mg
  • Natrium 317.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.8 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.4 g
Jaa sivu