Viheriä puuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9918.jpg
Viheriä puuro
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
4 dl kesäkurpitsasosetta
6 dl vettä
½ tl suolaa
reilu 2 dl karkeaksi jauhettua puurojauhoa
1. Kuumenna kurpitsasose ja vesi kiehuvaksi, suurusta jauhoilla ja mausta suolalla.
2. Hauduta miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia.
Voisilmä tai punaherukkahillo maistuu hyvältä puuron kanssa.
Kesäkurpitsasose:
1. Lohko kesäkurpitsat kuorineen kattilaan, lorauta joukkoon tilkka vettä, etteivät kurpitsat pala pohjaan ennen kuin niistä alkaa neste irrota.
2. Hauduta miedolla lämmöllä pehmeiksi noin 20-30 minuuttia.
3. Soseuta sauvasekoittimella.
Vinkki! Kurpitsasoseen voi pakastaa ja se on hyvin monikäyttöistä. Voit käyttää sitä nesteenä ohukais- ja pannukakkutaikinoihin, leipä- ja rieskataikinoihin, keittopohjiin ym.
0.08 kg CO2 ekv
- Energia 124 kcal/annos
- Rasva 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 3.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.8 g
- Sokerit 0.1 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 317.4 mg
- Kalsium 10.4 mg
- Rauta 0.4 mg
Pääraaka-aineet
-
2 1/4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1/2 tlRuokasuola, jodioitu
-
6 dlVesi, vesijohtovesi