Valmistusohje

60:lle (osana muita tarjottavia)

Vihersalaatti:
4 kg tuorekurkkua
4 kg jäävuorisalaattia
4 kg kaalia (esim. keräkaali)
5 ruukkua rucolaa
5 ruukkua viinisuolaheinää

  1. Huuhtele ja kuivaa kaikki ainekset.
  2. Suikaloi kurkku ohuiksi suikaleiksi tai leikkaa ohuiksi siivuiksi.
  3. Leikkaa jäävuorisalaatista suikaleita.
  4. Raasta tai leikkaa kaali pieniksi suikaleiksi.
  5. Leikkaa rucolan ja viinisuolaheinän lehdet irti varsista.
  6. Yhdistä kaikki ainekset ja jaa tarjoilukulhoihin.

Salaatinkastike:
2 l oliiviöljyä
½ l balsamicoa
suolaa
mustapippuria

1. Sekoita kastikkeen ainekset. Laita kastike tarjolle kannuun.

Lisäksi:
1 ½ kg salaattijuustokuutioita
1 ½ kg kivettömiä oliiveja

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 430 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 41.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.3 g
  • Proteiini 7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11 g
  • Sokerit 6.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Natrium 1098.2 mg
  • Kalsium 233.9 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 36.2 mg
Jaa sivu