Ainesosat

  • 4000 g
    Kurkku
  • 4000 g
    Jäävuorisalaatti, rapea, amerikansalaatti
  • 4000 g
    Valkokaali, keräkaali
  • 250 g
    Rucola
  • 20 dl
    Oliiviöljy
  • 5 dl
    Balsamiviinietikka
  • 1 rkl
    Suola, pöytäsuola
  • 0.5 rkl
    Mustapippuri
  • 1500 g
    Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
  • 1500 g
    Oliivi, keskiarvo, kivetön, öljyssä, vihreä/musta
  • 250 g
    Rucola

Reseptin ravintosisältö

Energia 430 kcal/annos
  • C-vitamiini 36.2 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 233.9 mg
  • Natrium 1098.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Sokerit 6.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11 g
  • Proteiini 7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.3 g
  • Rasva 41.2 g

Valmistusohje

60:lle (osana muita tarjottavia)

Vihersalaatti:
4 kg tuorekurkkua
4 kg jäävuorisalaattia
4 kg kaalia (esim. keräkaali)
5 ruukkua rucolaa
5 ruukkua viinisuolaheinää

  1. Huuhtele ja kuivaa kaikki ainekset.
  2. Suikaloi kurkku ohuiksi suikaleiksi tai leikkaa ohuiksi siivuiksi.
  3. Leikkaa jäävuorisalaatista suikaleita.
  4. Raasta tai leikkaa kaali pieniksi suikaleiksi.
  5. Leikkaa rucolan ja viinisuolaheinän lehdet irti varsista.
  6. Yhdistä kaikki ainekset ja jaa tarjoilukulhoihin.

Salaatinkastike:
2 l oliiviöljyä
½ l balsamicoa
suolaa
mustapippuria

1. Sekoita kastikkeen ainekset. Laita kastike tarjolle kannuun.

Lisäksi:
1 ½ kg salaattijuustokuutioita
1 ½ kg kivettömiä oliiveja

Jaa sivu