Vihreä munakas
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/shutterstock_124683148.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Juusto- ja munaruoat
- Kasvisruoat
- Kesä
- Kevät
- Sienet & villiyrtit
- Villivihannekset
Valmistusohje
4 kananmunaa
vajaa 1 dl nuoria maitohorsman lehtiä
4 rkl vettä
3 rkl juustoraastetta
1-2 rkl voita tai öljyä
- Sekoita munien rakenne rikki kulhossa.
- Lisää joukkoon silputut maitohorsman lehdet, vesi ja juustoraaste.
- Kuumenna rasva paistinpannulla ja kaada munakasseos siihen. Sekoita hyytyvää massaa haarukalla rauhallisin vedoin. Ravistele pannua välillä.
- Valuta munakkaan toinen puoli tarjoiluvadille ja kumoa toinen puoli päälle niin, että kaunis ruskistunut pinta jää päälle.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rauta 1.6 mg
- Kalsium 64 mg
- Natrium 179.7 mg
- Sokerit 0.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 1.2 g
- Proteiini 11.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.4 g
- Rasva 27 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
4 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
3 rklJuusto, kerma
-
2 rklRypsiöljy