Vihreä sosekeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/vihrea_sosekeitto_nakkari_vaaka_H.jpg
Vihreä sosekeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 (n. 450 g) parsakaali
1-2 (n. 300 g) palsternakkaa
100 g herneitä (pakaste tai tuore)
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk kaurakermaa
0,5 tl suolaa
- Huuhdo kasvikset ja paloittele parsakaali. Käytä myös varsi. Kuori ja paloittele palsternakka.
- Keitä kasviksia liemikuutiolla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Lisää herneet ja keitä vielä noin 5 minuuttia tai niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma. Kuumenna ja mausta.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 111 kcal/annos
- C-vitamiini 120.4 mg
- Rauta 1.9 mg
- Kalsium 99.1 mg
- Natrium 818 mg
- Kuitu, kokonais- 7.1 g
- Sokerit 7.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.7 g
- Proteiini 5.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Rasva 1.5 g
Pääraaka-aineet
-
450 gParsakaali
-
300 gPalsternakka
-
100 gHerne
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
2 dlruokakerma
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola