Vihreä sosekeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 (n. 450 g) parsakaali
1-2 (n. 300 g) palsternakkaa
100 g herneitä (pakaste tai tuore)
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk kaurakermaa
0,5 tl suolaa

  1. Huuhdo kasvikset ja paloittele parsakaali. Käytä myös varsi. Kuori ja paloittele palsternakka.
  2. Keitä kasviksia liemikuutiolla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Lisää herneet ja keitä vielä noin 5 minuuttia tai niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma. Kuumenna ja mausta.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 111 kcal/annos
  • C-vitamiini 120.4 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 99.1 mg
  • Natrium 818 mg
  • Kuitu, kokonais- 7.1 g
  • Sokerit 7.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.7 g
  • Proteiini 5.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 1.5 g