Valmistusohje

4-6 viipaletta kokojyvävehnä- tai ruisleipää

Tuorejuusto:
2 purkkia (kerma)viiliä
6-10 piharatamon lehteä
4 suolaheinän lehteä
4 jauhosavikan lehteä
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl yrttisuolaa
ripaus cayennenpippuria
1 nippu retiisejä

Voiteluun:
oliiviöljyä tai leipärasvaa

  1. Anna viilin valua kahvinsuodatinpaperin läpi, kunnes saat kiinteähköä tuorejuustomassaa.
  2. Huuhtele kasvien lehdet. Kuivaa ne talouspaperilla ja silppua hienoksi.
  3. Hienonna sipulit ja sekoita yrttien ja mausteiden kanssa juustomassaan. Viipaloi retiisit ja sekoita joukkoon.
  4. Voitele leivät oliiviöljyllä tai leipärasvalla ja laita reilusti yrttijuustoa päälle.

Ainesosat

  • 400 g
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 1 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 0.25 tl
    Cayennepippuri
  • 50 g
    Retiisi
  • 5 keskikokoinen annos (30.0 g)
    Sekaleipä, rouheleipä, vaalea, vesi
  • 25 g
    Margariini 60%, flora normaalisuolainen
  • 1/2 dl
    Nokkonen
  • 1/2 dl
    Nokkonen

Reseptin ravintosisältö

Energia 180 kcal/annos
  • C-vitamiini 18.2 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 159.5 mg
  • Natrium 473.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 4.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.2 g
  • Proteiini 5.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
  • Rasva 8.7 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu