Vihreä tuorejuustovoileipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/vihrea-tuorejuustovoileipa_pysty.jpg
Vihreä tuorejuustovoileipä
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Villiyrtit
- Välipalat
Valmistusohje
4-6 viipaletta kokojyvävehnä- tai ruisleipää
Tuorejuusto:
2 purkkia (kerma)viiliä
6-10 piharatamon lehteä
4 suolaheinän lehteä
4 jauhosavikan lehteä
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl yrttisuolaa
ripaus cayennenpippuria
1 nippu retiisejä
Voiteluun:
oliiviöljyä tai leipärasvaa
- Anna viilin valua kahvinsuodatinpaperin läpi, kunnes saat kiinteähköä tuorejuustomassaa.
- Huuhtele kasvien lehdet. Kuivaa ne talouspaperilla ja silppua hienoksi.
- Hienonna sipulit ja sekoita yrttien ja mausteiden kanssa juustomassaan. Viipaloi retiisit ja sekoita joukkoon.
- Voitele leivät oliiviöljyllä tai leipärasvalla ja laita reilusti yrttijuustoa päälle.
0.34 kg CO2 ekv
- Energia 180 kcal/annos
- Rasva 8.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
- Proteiini 5.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.2 g
- Sokerit 4.5 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 473.4 mg
- Kalsium 159.5 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 18.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 dlNokkonen
-
1/2 dlNokkonen
-
25 gMargariini 60%, flora normaalisuolainen
-
5 keskikokoinen annos (30.0 g)Sekaleipä, rouheleipä, vaalea, vesi
-
50 gRetiisi
-
0.25 tlCayennepippuri
-
1 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
3.5 gValkosipuli
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
400 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl