Valmistusohje

4-6 viipaletta kokojyvävehnä- tai ruisleipää

Tuorejuusto:
2 purkkia (kerma)viiliä
6-10 piharatamon lehteä
4 suolaheinän lehteä
4 jauhosavikan lehteä
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl yrttisuolaa
ripaus cayennenpippuria
1 nippu retiisejä

Voiteluun:
oliiviöljyä tai leipärasvaa

  1. Anna viilin valua kahvinsuodatinpaperin läpi, kunnes saat kiinteähköä tuorejuustomassaa.
  2. Huuhtele kasvien lehdet. Kuivaa ne talouspaperilla ja silppua hienoksi.
  3. Hienonna sipulit ja sekoita yrttien ja mausteiden kanssa juustomassaan. Viipaloi retiisit ja sekoita joukkoon.
  4. Voitele leivät oliiviöljyllä tai leipärasvalla ja laita reilusti yrttijuustoa päälle.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 180 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 8.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
  • Proteiini 5.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.2 g
  • Sokerit 4.5 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 473.4 mg
  • Kalsium 159.5 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 18.2 mg
Jaa sivu