Vihreän puutarhan salaatti

Green Goddess -salaatti on tullut monelle tutuksi sosiaalisesta mediasta. Salaatti sisältää kaikkea vihreää ja rouskuvaa. Salaatin kruunaa herkullinen kastike, jota kannattaa annostella reilusti.

G
4 annosta

Valmistusohje

300 g varhaiskaalia tai kaalia
0,5 kurkku
0,5 ruukkua ruohosipulia
n. 200 g herneitä (tuoreita tai pakaste)
Kastikkeeseen:
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 ruukku tuoretta basilikaa
0,5 ruukku tuoretta ruohosipulia
n. 30 g babypinaattia
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl ravintohiivahiutaleita tai parmesaania raastettuna
0,5 dl sitruunanmehua
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

  1. Hienonna kaali, kurkku ja ruohosipuli hyvin pieneksi. Lisää herneet.
    Laita kaikki kasvikset isoon tarjoilukulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä salottisipuli. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset sauva- tai tehosekoittimella.
  3. Sekoita kasvikset ja kastike.

VINKKI! Voit vaihdella vihreitä kasviksia sesongin ja saatavuuden mukaan.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.82 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 472 kcal/annos
  • Rasva 32.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
  • Proteiini 24 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 32.4 g
  • Sokerit 13.7 g
  • Kuitu, kokonais- 13.8 g
  • Natrium 116.3 mg
  • Kalsium 104.2 mg
  • Rauta 3.1 mg
  • C-vitamiini 63.2 mg