Ainesosat

  • 2 dl
    Marja, keskiarvo
  • 4 dl
    Jogurtti, maustamaton, rasvaa 1,5 %
  • 1 dl
    Neljän viljan hiutale
  • 1 1/2 rkl
    Lese, kauralese
  • 2 1/2 rkl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 131 kcal/annos
  • C-vitamiini 13 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 162 mg
  • Natrium 41.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 14.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.2 g
  • Proteiini 6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Rasva 2.1 g

Valmistusohje

2 dl marjoja
4 dl maustamatonta jogurttia
1 dl neljänviljan hiutaleita
1-2 rkl kauraleseitä
2-3 rkl sokeria

  1. Mittaa kaikki ainekset korkeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella.
  2. Tarkista makeus ja lisää sokeria tarvittaessa.
  3. Peitä astia kelmulla ja nosta jääkaappiin hetkeksi, jotta hiutaleet turpoavat.
  4. Nauti kylmänä. Jos puuro on liian sakeaa, voit lisätä tilkan maitoa joukkoon.

    Vinkki! Marjat, hedelmät, pähkinät ja erilaiset sokerit ovat hyviä makuvaihtoehtoja.

Jaa sivu