Valmistusohje

1 l vettä
200 g puolukoita
2 dl tummia mannasuurimoita
1-2 dl omenasosetta (ilman lisättyä sokeria, esim. Bonne)

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää puolukat. Jos käytät pakastepuolukoita, lisää ne kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, jotta puolukat menevät rikki. Jos haluat tasaisen lopputuloksen, voit siivilöidä nesteen.
3. Lisää kiehuvaan nesteeseen mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Anna puuron hautua n. 7 minuuttia välillä sekoittaen.
4. Nosta puuro liedeltä. Sekoita joukkoon omenasose, jotta saat puuroon makeutta.
5. Jäähdytä puuro esim. kylmävesihauteessa.
6. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Vinkki! Omenasoseen asemasta makeuttamiseen voi käyttää myös muita hedelmäsoseita tai soseutettua banaania.

Vinkki! Jos syöjänä on pikkulapsi, kannattaa puuro vatkata vain kevyesti. Näin kuohkeus ei aiheuta turhia vatsavaivoja pikkuiselle.

Ainesosat

  • 10 dl
    vettä
  • 200 g
    puolukoita
  • 2 dl
    tummia mannasuurimoita
  • 2 dl
    omenasosetta

Reseptin ravintosisältö

Energia 198 kcal/annos
  • C-vitamiini 9.1 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 33.2 mg
  • Natrium 5.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.8 g
  • Sokerit 9.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50 g
  • Proteiini 5.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1.2 g
Jaa sivu