Vispipuuro omenalla

4 annosta

Valmistusohje

1 l vettä
200 g puolukoita soseutettuna
2 dl tummia mannasuurimoita
1-2 dl omenasosetta
(sokeria)

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää mannasuurimot ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
2. Anna puuron hautua n. 10 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Nosta puuro liedeltä. Sekoita joukkoon omena-, ja puolukkasose.
4. Maista ja makeuta tarvittaessa.
5. Jäähdytä puuro esim. kylmävesihauteessa.
6. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Vinkki 1: Jos syöjänä on pikkulapsi, kannattaa puuro vatkata vain kevyesti. Näin kuohkeus ei aiheuta turhia vatsavaivoja pikkuiselle.

Vinkki 2: Omenasoseen asemasta makeuttamiseen voi käyttää myös muita hedelmäsoseita tai soseutettua banaania.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.42 kg CO2 ekv
  • Energia 198 kcal/annos
  • C-vitamiini 9.1 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 33.2 mg
  • Natrium 5.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.8 g
  • Sokerit 9.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50 g
  • Proteiini 5.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1.2 g