Voikukka-toscapiirakka

Aromikkaat voikukka antavat toscapiirakkaan makua ja väriä. Kevät on luonnonyrttien kulta-aikaa, jolloin niitä kannattaa hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa ja leivonnassa.

10 annosta

Valmistusohje

2 munaa
2 1/4 sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 sitruuna (kuori ja mehu)
2 rkl kuohukermaa
100 g margariinia tai voita
1 dl mantelilastuja
1/2 dl perunajauhoa
20 kpl voikukan kukintoja

Esivalmistelut

Laita voikukan kukinnot kannelliseen muovirasian siksi aikaa kun valmistat toscakakun pohjan. Kukinnoissa mahdollisesti piileskelevät hyönteisen nousevat kanteen.

Kotona
Lämmitä uuni 170 asteeseen.

  1. Voitele pyöreä piirakkavuoka.
  2. Sekoita puolet voista, eli 50 g, yhteen desilitraan sokeria ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta joukkoon sitruunan kuorta ja purista joukkoon myös sitruunan mehu, sekoita. Laita sivuun odottamaan.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja loppu sokeri vaahdoksi.
  4. Sekoita vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe toisiinsa.
  5. Sulata loput 50 g voita.
  6. Sekoita kuivat aineet kevyesti muna-sokeriseokseen. Lisää jäähtynyt voisula ja kerma seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kumoa voideltuun piirakkavuokaan.
  7. Pyöräytä voikukan kukinnot perunajauhossa ja asettele spiraalin muotoon piirakan päälle. Ripottele pintaan mantelilastut. Levitä vielä voi-sitruunaseos nokareina voikukkien päälle ja paista uunissa noin 45 minuuttia.
  • Energia 267 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 87.6 mg
  • Natrium 132.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 18.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32 g
  • Proteiini 4.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.4 g
  • Rasva 13.9 g

Löydät tämän, ja muut suositut luonnonyrtti-reseptit   Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!