Valmistusohje

2 munaa
2 1/4 sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 sitruuna (kuori ja mehu)
2 rkl kuohukermaa
100 g margariinia tai voita
1 dl mantelilastuja
1/2 dl perunajauhoa
20 kpl voikukan kukintoja

Esivalmistelut

Laita voikukan kukinnot kannelliseen muovirasian siksi aikaa kun valmistat toscakakun pohjan. Kukinnoissa mahdollisesti piileskelevät hyönteisen nousevat kanteen.

Kotona
Lämmitä uuni 170 asteeseen.

  1. Voitele pyöreä piirakkavuoka.
  2. Sekoita puolet voista, eli 50 g, yhteen desilitraan sokeria ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta joukkoon sitruunan kuorta ja purista joukkoon myös sitruunan mehu, sekoita. Laita sivuun odottamaan.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja loppu sokeri vaahdoksi.
  4. Sekoita vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe toisiinsa.
  5. Sulata loput 50 g voita.
  6. Sekoita kuivat aineet kevyesti muna-sokeriseokseen. Lisää jäähtynyt voisula ja kerma seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kumoa voideltuun piirakkavuokaan.
  7. Pyöräytä voikukan kukinnot perunajauhossa ja asettele spiraalin muotoon piirakan päälle. Ripottele pintaan mantelilastut. Levitä vielä voi-sitruunaseos nokareina voikukkien päälle ja paista uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 87.6 mg
  • Natrium 132.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 18.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32 g
  • Proteiini 4.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.4 g
  • Rasva 13.9 g

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*