Valmistusohje

5 l voikukan keltaisia kukkia
10 l vettä
600 g sokeria
100 g fariinisokeria
3 sitruunaa
¼ tl hiivaa

1. Keitä puhdistettuja voikukkia puolessa vesimäärässä muutaman minuutin ajan. Siivilöi kukat pois. Lisää loppu vesi ja sokerit.
2. Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin.
3. Kuori keltainen kuori talteen perunankuorimaveitsellä. Poista sitruunoista valkoinen kuori ja leikkaa sitruunat viipaleiksi. Laita kuoret ja viipaleet juoman joukkoon.
4. Lisää hiiva kädenlämpöiseen liemeen.
5. Anna juoman jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
6. Siivilöi, pullota ja säilytä viileässä.

Reseptin ravintosisältö

Energia 76 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.5 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 26.1 mg
  • Natrium 5.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 17.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.4 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g
Jaa sivu