Valmistusohje

5 l voikukan keltaisia kukkia
10 l vettä
600 g sokeria
100 g fariinisokeria
3 sitruunaa
¼ tl hiivaa

1. Keitä puhdistettuja voikukkia puolessa vesimäärässä muutaman minuutin ajan. Siivilöi kukat pois. Lisää loppu vesi ja sokerit.
2. Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin.
3. Kuori keltainen kuori talteen perunankuorimaveitsellä. Poista sitruunoista valkoinen kuori ja leikkaa sitruunat viipaleiksi. Laita kuoret ja viipaleet juoman joukkoon.
4. Lisää hiiva kädenlämpöiseen liemeen.
5. Anna juoman jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
6. Siivilöi, pullota ja säilytä viileässä.

Ainesosat

  • 50 dl
    Rucola
  • 600 g
    Sokeri
  • 100 g
    Sokeri
  • 2 g
    Hiiva
  • 100 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 kpl
    Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen

Reseptin ravintosisältö

Energia 760 kcal/annos
  • Rasva 1.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 183.9 g
  • Sokerit 178.2 g
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Natrium 54.8 mg
  • Kalsium 260.8 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 45.5 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu