Voileipäkääretorttu
Voileipäkakku rullattuna. Koristele mieleisilläsi sesongin versoilla ja kukilla!
-
Avainsanat:
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Suolainen leivonta
- Valmistujaiset
- Vappu
- Äitienpäivä
Valmistusohje
16 isoa paahtoleipäviipaletta
1,5 dl kasvislientä
Täyte
1 pss (200 g) pakasteherneitä
1 prk creme fraichea tai kaurafraichea
1,5 rkl piparjuuritahnaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Kuorrutus
200 g fetajuustoa
200 g tuorejuustoa
Koristeluun
herneenversoja ja villiyrttejä, esim. ketunleipää ja syötäviä kukkia (kuten orvokkeja) tai tuoreita yrttejä.
1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado työpöydälle neljä leipäviipaletta vierekkäin niin, että ne menevät noin 1 cm toistensa päälle. Kostuta viipaleiden reunat ja painele leivät kiinni toisiinsa. Lado toinen, kolmas ja neljäs rivi leipiä niin, että ne menevät toistensa päälle. Kostuta taas reunat.
2. Laita leipälevyn päälle kelmu tai leivinpaperi. Painele leipiä tiiviimmäksi leikkuulaudan avulla. Käännä pohja leikkuulautaa apuna käyttäen, ja kostuta leipäviipaleet myös toiselta puolelta.
3. Valmista hernetäyte. Soseuta sulatetut herneet sauvasekoittimella. Mittaa joukkoon muut ainekset ja soseuta tasaiseksi.
4. Levitä täyte leipälevyn päälle. Rullaa kääretortuksi, eli kääri torttu leivinpaperiin tiukaksi rullaksi. Nosta jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
5. Valmista kuorrute. Murusta feta monitoimikoneeseen ja hienonna hienoksi leikkuuterällä. Lisää tuorejuusto ja aja massa tasaiseksi. Mikäli kuorrute on todella paksua, voit ohentaa sitä sitruunamehulla. Siirrä torttu tarjoiluvadille tai kauniille leikkuulaudalle. Levitä kuorrute
kääretortun pintaan ja koristele.
VINKKI! Voit valmistaa voileipäkääretortun jo edellisenä päivänä.
Kuorruta ja koristele vasta juhlapäivänä ennen tarjoilua.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 260 kcal/annos
- Rasva 13.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.6 g
- Proteiini 9.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 24.3 g
- Sokerit 3.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 550.7 mg
- Kalsium 164.7 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 5.9 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gRucola
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
1 ripausMustapippuri
-
200 gJuusto, feta
-
1 rklOliiviöljy
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1.5 rklPiparjuuri
-
200 gRanskankerma
-
200 gHerne
-
0.63 cupKasvisliemi
-
16 kplPaahtoleipä, grahampaahtoleipä, vesi