Voileipämuffinit

16 annosta

Valmistusohje

12 viipaletta isoa paahtoleipää
Kostutukseen
0,5 dl maitoa tai laimennettua sitruunamehua
Täyte
150 g fetajuustoa
250 g smetanaa
Tomaattitäyte
2 aurinkokuivattua tomaattia
2 tuoretta tomaattia
Broileritäyte
n. 100 g broilerileikkelettä
0,5 dl silputtua lehtipersiljaa tai basilikaa
ripaus mustapippuria
Kuorrute
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
Koristeluun
aurinkokuivattua tomaattia
broilerileikkelettä
ituja tai versoja, villiyrttejä, esim. ketunleivän ja litulaukan lehtiä ja kukkia

Lisäksi
paperisia muffinivuokia

Valmistusvaiheet

1. Soseuta fetajuusto ja smetana monitoimikoneessa, kunnes seos on tasaista ja vaahtomaista. Käytä leikkuuterää.
2. Ota seoksesta puolet erilliseen kulhoon.
3. Poista tuoreista tomaateista siemenet. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
4. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
5. Lisää tomaatit monitoimikoneen kulhoon fetajuustoseokseen.
6. Hienonna broilerileikkele ja yrtit. Lisää ne kulhossa olevaan fetajuustoseokseen. Mausta pippurilla.
7. Kostuta leipäviipaleet maidolla tai laimennetulla sitruunamehulla.
8. Levitä neljälle leivälle tomaattitäyte, neljälle broileritäyte.
9. Nosta leivät päällekkäin ja päällimmäiseksi ”leipäkannet”.
10. Paina kevyesti, jotta täyte tasaantuu.
11. Kääri leivät huolellisesti kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa 4–5 tuntia tai yön yli.
12. Poista halutessasi ohuelti kerrosleipien reunoja ja leikkaa neljään osaan.
13. Laita leivokset tarjolle mataliin paperivuokiin.
14. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon.
15. Pursota leipien päälle tuorejuustokuorrutetta ja viimeistele leivokset aurinkokuivatuilla tomaateilla, leikkeleellä ja yrteillä tai iduilla.

Testattu Marttakeittiössä

Katso, kuinka teet voileipämuffinit

Hiilijalanjälki
0.46 kg CO2 ekv
  • Energia 175 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.2 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 96.6 mg
  • Natrium 262.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13 g
  • Proteiini 6.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.8 g
  • Rasva 11 g