Valmistusohje

20 pullaa

noin 15 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 dl sokeria
50 g hiivaa
4 dl vettä
2 munaa
125 g voita

Kuoritaikina:
1/3 perustaikinasta
250 g voita
2 dl vehnajauhoja
1 tl suolaa

Voiteluun:
1 muna

  1. Valmista ensin perustaikina: Sekoita kuivat aineet keskenään.  Murustele myös hiiva joukkoon. Lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi. Lisää sitten joukkoon munat ja pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa koneella tai käsin niin kauan, että se irtoaa helposti astiasta ja käsistä.
  2. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 15 minuuttia.
  3. Ota taikinasta kolmasosa ja vaivaa siihen kuoritaikinan ainekset mahdollisimman kylminä. Siirrä kuoritaikina jääkaappiin.
  4. Paloittele perustaikina 20 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja anna nousta.
  5. Ota kuoritaikina jääkaapista ja kaulitse se ohueksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla 20 pyörylää, jotka ovat  halkaisijaltaan noin 10 cm.
  6. Venyttele kuoritaikina pullien ympärille ohueksi kerrokseksi.
  7. Voitele pullat munalla ja anna kohota vielä noin 15 minuuttia.
  8. Paista pullia 200°C:ssa noin 12 minuuttia.

Ainesosat

  • 15 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 dl
    Sokeri
  • 50 g
    Hiiva
  • 4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 125 g
    Voi
  • 250 g
    Voi
  • 2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 371 kcal/annos
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 18.3 mg
  • Natrium 481.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 8.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 49.1 g
  • Proteiini 7.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.2 g
  • Rasva 16.8 g
Jaa sivu