Ainesosat

  • 3 1/2 iso annos (300.0 g)
    Omena, kotimainen, kuorittu
  • 1.5 rkl
    Voi
  • 2 rkl
    Sokeri
  • 0.5 tl
    Kardemumma
  • 1.5 rkl
    Siirappi
  • 1 1/2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 5 dl
    Jäätelö, kermajäätelö

Reseptin ravintosisältö

Energia 312 kcal/annos
  • C-vitamiini 21.9 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 120.3 mg
  • Natrium 64.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.3 g
  • Sokerit 43.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 53.6 g
  • Proteiini 3.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
  • Rasva 11.9 g

Valmistusohje

3-4 isoa omenaa
1 ½ rkl rasvaa
2 rkl sokeria
1 ½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 ½ rkl vaaleaa siirappia

Lisäksi:
½ l vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

1. Kuori omenat ja paloittele ne paksuhkoiksi lohkoiksi (veneiksi).
2. Kuumenna rasva wok- tai paistinpannussa.
3. Lisää omenalohkot ja kääntele niitä hetki kuumassa rasvassa.
4. Kun omenat ovat kuumia ja hieman pehmeitä, ripottele päälle sokeri, kaneli ja kardemumma. Kääntele varovasti paistinlastalla niin, että mausteet sekoittuvat.
5. Kaada vokatut omenat laakealle tarjoiluvadille ja valuta pinnalle siirappia viiruina.

Tarjoa kuumana vaniljajäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Jaa sivu