Valmistusohje

3-4 isoa omenaa
1 ½ rkl rasvaa
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 ½ rkl vaaleaa siirappia

Lisäksi:
½ l vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

1. Kuori omenat ja paloittele ne paksuhkoiksi lohkoiksi (veneiksi).
2. Kuumenna rasva wok- tai paistinpannussa.
3. Lisää omenalohkot ja kääntele niitä hetki kuumassa rasvassa.
4. Kun omenat ovat kuumia ja hieman pehmeitä, ripottele päälle sokeri, kaneli ja kardemumma. Kääntele varovasti paistinlastalla niin, että mausteet sekoittuvat.
5. Kaada vokatut omenat laakealle tarjoiluvadille ja valuta pinnalle siirappia viiruina.

Tarjoa kuumana vaniljajäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 11.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
  • Proteiini 3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 53.3 g
  • Sokerit 43.8 g
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Natrium 64.4 mg
  • Kalsium 117 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 21.9 mg