Vorschmack

Vorschmack on herkullinen itäeurooppalainen ruokalaji, joka tarjoillaan yleensä perunoiden tai ruisleivän kanssa.

G

Valmistusohje

300 g lampaan jauhelihaa
1 sipuli
3-4 anjovisfileetä
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä
noin 0,5 dl kermaa ja smetanaa
vettä tai paistinlientä
hiven rouhittua valko- tai mustapippuria

  1. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla.
  2. Pane ruskistettu liha-sipuliseos monitoimikoneen kulhoon ja lisää joukkoon anjovikset. Jauha seos tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, kerma ja vettä tai paistinlientä niin, että saat notkean, tahnamaisen seoksen. Mausta.
  3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Voit myös kypsentää seoksen kattilassa liedellä miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
  4. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden täytteenä smetanan, etikkapunajuurien, maustekurkkusuikaleiden, sipulihakkeluksen, kapristen, ja rapean salaatin kanssa. Vorschmak maistuu herkulliselta myös ruisleivän päällä.