Valmistusohje

300 g lampaan jauhelihaa
1 sipuli
3-4 anjovisfileetä
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä
noin 0,5 dl kermaa ja smetanaa
vettä tai paistinlientä
hiven rouhittua valko- tai mustapippuria

  1. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla.
  2. Pane ruskistettu liha-sipuliseos monitoimikoneen kulhoon ja lisää joukkoon anjovikset. Jauha seos tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, kerma ja vettä tai paistinlientä niin, että saat notkean, tahnamaisen seoksen. Mausta.
  3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Voit myös kypsentää seoksen kattilassa liedellä miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
  4. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden täytteenä smetanan, etikkapunajuurien, maustekurkkusuikaleiden, sipulihakkeluksen, kapristen kanssa ja rapean salaatin kanssa. Vorschmak maistuu tosi hyvältä myös ruisleivän päällä.

Kommentit (1)

  1. Väärin.
    Näitä asioita ei näin hoideta.
    Rapea salaatti ? Se pidetään kaukana vorschmack- pöydästä.

    Oikea resepti löytyy helposti, vaatii enemmän vaivaa ja koko päivän, mutta lopputulos palkitsee.
    https://yle.fi/uutiset/3-6416328

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*